Parmezan vegan? Da! 🙂  Iti prezint astazi o reteta ingenioasa, deosebit de gustoasa si foarte hranitoare, care va oferi preparatelor tale vegane o savoare bogata, plina de sanatate! 🙂
Atunci cand gatim paste , reusita gustului se datoreaza  in parte acelui surplus de branza parmezan, cu cat mai mult, cu atat mai bun,nu? Pentru noi, cel putin 😛
Ras sau filetat, parmezanul imbogateste gustul si textura mancarurilor, fie ca alegi sa il presari peste spaghetti  ori in salate, fie in sosuri calde sau reci, fie ‘’aruncat’’ cu generozitate peste bucatile de carne sau peste – rezultatul este delicios.
Dar,  ce facem atunci cand suntem nevoiti  sa nu mai consumam produse lactate sau cand optam pentru un stil de viata vegetarian/vegan? Gasim alternative sanatoase!!! 🙂
Pentru iubitorii de parmezan, solutia este foarte simpla, rapida si delicioasa.
Baza acestei retete o reprezinta nucile de caju crud,  care pe langa un gust bogat, vin cu o gramada de beneficii pentru santatatea noastra: cresc imunitatea prin aportul de seleniu si  vitamina E, previn bolile de inima datorita continutului de magneziu, nu contin colesterol, au un continut mai scazut de grasimi decat alte tipuri de nuci, sunt bogate in cupru, ceea ce ajuta la sanatatea parului si a pielii si multe alte calitati nutritive pentru care ar trebui sa le introducem in consumul nostru zilnic.
Iata cum poti face la tine acasa cel mai gustos inlocuitor pentru clasicul parmezan! 🙂
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- caju crud = 150g
- fulgi de drojdie inactiva = 4 linguri
- usturoi pudra = 1 lingurita
- sare neiodata = 1 lingurita
Cum am procedat:
Am pus toate ingredientele in robotul de bucatarie si le-am tocat pentru aproximativ 2 minute, pana cand am obtinut o textura grunjoasa. Asta a fost tot! 🙂 Este minunat presarat peste spaghetti, in supe, salate sau peste preparatele din peste. Eu l-am combinat  prima data  cu niste spaghetti cremoase cu dovleac si salvie, o bunatate – promit sa scriu reteta in curand 🙂 .
L-am pastrat intr-un borcan de sticla cu inchidere ermetica,  in camara, la loc racoros, ferit de razele soarelui. La noi nu a rezistat foarte mult, pentru ca l-am devorat cu tot ce am gatit 🙂 dar il poti pastra pentru 2 saptamani fara grija 🙂 .
Succes si pofta mare!
Păstorel
Dar în loc de usturoi pudră nu se poate pune usturoi proaspăt ? Cred că e mai natural și mai gustos.
iulia
Bineinteles ca poti folosi usturoi proaspat, dar nu iti recomand pentru ca umezeala usturoiului va transforma totul intr-un fel de pasta si nu vei mai obtine textura potrivita. Dar daca vrei totusi sa probezi teoria, spune-mi, te rog cum ti-a iesit 🙂