• Meniu de navigare principal
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Delicii si Zambete

Ingrediente simple. Retete delicioase

  • Acasa
  • Dulciuri
  • Bucate fel de fel
    • fan branza
    • Vegetariene
      • Dulci
      • Sarate
    • Cu carne
    • Fara carne
    • Peste, fructe de mare
    • Pizza, paste, aluaturi
    • Supe, ciorbe
    • Bunatati pt. micul dejun
  • Tin la silueta
    • Fara gluten
    • Cine usoare din timpul saptamanii
    • deserturi care nu ingrasa :)
  • Cum se face
  • Masa la pachet
  • Cocktails&drinks
    • cu alcool
    • fara alcool

Pancakes cu avocado si branza pufoasa

23 august 2018 by iulia Lasa un comentariu

Idee de mic dejun de weekend 🙂

Dintre cele 7, sambata este ziua noastra preferata.  Este singura zi din saptamana in care, de cele mai multe ori nu avem nimic programat, in care singura grija este sa ne relaxam 😛 , fara alarma de la 6:10, fara telefoane, fara stress.

Odata incheiat ritualul lenevitului in pat, ne facem curaj si ne ridicam. Dupa ce scapam de pijamale, se aude domol vocea lui: „Ce pregatim bun la micul dejun?” Ma intorc si ii surprind un zambet larg pe fata. Nu ii era foame, ii era doar pofta de ceva bun 🙂 . Fiind singura zi in care pregatim impreuna masa de dimineata, ne place sa ne rasfatam si nu ne refuzam nicio pofta 😛 . Avem cateva preparate pe care le gatim de obicei, dar ne place sa testam si retete noi,  atunci cand nu suntem prea lenesi, bineinteles 😀

Sambata trecuta a fost una din acele zile in care ne-am trezit dornici de incercari noi in ale bucataritului matinal. Dupa o scurta privire prin frigider, am incheiat repede stocul de materie prima: 2 avocado, niste lapte, branza pufoasa de la Delaco, oua de la mama, nelipsitul unt si somon afumat.

Eu: „Ce zici de  niste pancakes cu avocado, branza si somon afumat?”

El: „Minunat!”

Si am facut! 🙂

Concluzia: Mic dejun de succes, foarte satios, usor de preparat si de ce nu, elegant.  Sot satisfacut 😛

La cateva zile dupa intamplarea cu pricina, am repetat reteta la cina. Vreau sa-ti spun ca a fost o super idee si te scapa rapid din impas atunci cand nu ai mult timp si nu stii ce sa ma mai gatesti pentru o masa din timpul saptamanii 🙂 .

Cu drag si cu un zambet,

Iulia

Ce am folosit ( pentru 8 buc. ):

  • avocado = 1 buc ( bine copt )
  • Branza pufoasa cu smantana Delaco = 50g ( rece )
  • faina = 125g
  • praf de copt bio = 1 lingurita
  • ou = 1 buc
  • lapte = 200ml
  • ulei de masline = 1 lingura ( sau unt topit – dupa preferinta )
  • sare neiodata = 1/2 lingurita ( sau dupa gust )
  • piper proaspat macinat ( dupa gust )
  • Toppping:
  • Branza pufoasa cu smantana Delaco = 140g ( la temperatura camerei )
  • somon afumat = 100g
  • ceapa verde = 1 fir ( partea verde )
  • Extra:
  • unt = 20g ( pentru prajit )

Cum am procedat:

Intr-un vas incapator am amestecat faina, praful de copt, sarea si piperul si am lasat de-o parte.

Am pasat putin pulpa de avocado si am pus-o in blender impreuna cu laptele, oul, cele 50g de branza pufoasa, uleiul de masline si am pulsat de cateva ori pana cand am obtinut o amestec fin si cremos.

Am adaugat apoi mixul de avocado in faina si am amestecat foarte bine pana la omogenizare. Mi-a rezultat o compozitie de clatite mai groasa.

Intre timp am incins foarte bine tigaia de fonta. Am pus apoi un cub de unt in mijloc si am lasat sa se topeasca. Am pus 1 polonic de compozitie in centrul tigaii si am gatit la foc mic spre mediu cate 2-3 minute, pe fiecare parte.

Am servit alaturi de branza pufoasa, felii de somon afumat si cateva bucati de ceapa verde.

Un adevarat rasfat matinal..aaaa.. daca ora 11:00 se mai poate numi asa 😀

Pupici!

Pancakes cu avocado si branza pufoasa
 
Print
Prep time
10 mins
Cook time
30 mins
Total time
40 mins
 
Pancakes sarate cu avocado, branza pufoasa si somon afumat sunt minunate dimineata, pentru un mic dejun de weekend sau de ce nu, pentru o cina din timpul saptamanii.
Recipe type: mic dejun
Cuisine: americana
Serves: 2
Ingredients
  • avocado = 1 buc ( bine copt )
  • Branza pufoasa cu smantana Delaco = 50g ( rece )
  • faina = 125g
  • praf de copt bio = 1 lingurita
  • ou = 1 buc
  • lapte = 200ml
  • ulei de masline = 1 lingura ( sau unt topit - dupa preferinta )
  • sare neiodata = ½ lingurita ( sau dupa gust )
  • piper proaspat macinat ( dupa gust )
  • Toppping:
  • Branza pufoasa cu smantana Delaco = 140g ( la temperatura camerei )
  • somon afumat = 100g
  • ceapa verde = 1 fir ( partea verde )
  • Extra:
  • unt = 20g ( pentru prajit )
Instructions
  1. Intr-un vas incapator am amestecat faina, praful de copt, sarea si piperul si am lasat de-o parte.
  2. Am pasat putin pulpa de avocado si am pus-o in blender impreuna cu laptele, oul, cele 50g de branza pufoasa, uleiul de masline si am pulsat de cateva ori pana cand am obtinut o amestec fin si cremos.
  3. Am adaugat apoi mixul de avocado in faina, treptat si am amestecat foarte bine pana la omogenizare. Mi-a rezultat o compozitie de clatite mai groasa. Am lasat compozitia de-o parte pentru 5 minute.
  4. Intre timp am incins foarte bine tigaia de fonta. Am pus apoi un cub de unt in mijloc si am lasat sa se topeasca.
  5. Am pus 1 polonic de compozitie in centru tigaii si am gatit la foc mic spre mediu cate 2-3 minute, pe fiecare parte.
  6. Am servit alaturi de branza pufoasa, felii de somon afumat si cateva bucati de ceapa verde.
3.5.3251

 

Print Friendly, PDF & Email
Share:
  • Facebook
  • Pinterest
  • email

Categorii:Bucate fel de fel, Bunatati pt. micul dejun, fan branza, Peste, fructe de mare Tag-uri:branza pufoasa, clatite americane, delaco, mic dejun, pancakes, pancakes sarate

Previous Post: « Mini frigarui caprese
Next Post: Salata mediteraneana cu paste si legume »

Reader Interactions

Din aceeasi categorie:

 

Sandwich dulce cu capsune si crema pufoasa de branza

 

Mini sandwichuri cu castravete

 

Cupcakes cu cirese

 

Telemea la cuptor in stil grecesc

 

Tort de Craciun cu mirodenii, turta dulce si caramel

 

Rulouri din friganele cu mere si scortisoara

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha test *

Rate this recipe:  

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram

Despre mine

Salut! Eu sunt Iulia - iubitoare de animale, familista, pasionata de fotografie si de mancare buna, mare amatoare de calatorii. 😊 Te invit alaturi mine, intr-o aventura culinara delicioasa, cu preparate elegante si savuroase, de care sa ne bucuram impreuna cu familia si prietenii 😊 Citeste mai mult…

Ma gasesti si pe Facebook

Facebook Pagelike Widget

Cauta un deliciu

Adaugate recent

 

Tort de Craciun cu mirodenii, turta dulce si caramel

 

Cina in familie cu fondue

 

Cartofi gratinati. Din intamplare

 

Placinta cu branza sarata. Pentru el

Hai in grupul nostru!

Preferatele voastre

 
 
 
 
 
 

Footer

contact:

iulia.enache@deliciisizambete.ro

2016-2018 Deliciisizambete. Toate drepturile rezervate.