Orezul este cel mai popular membru al familiei cerealelor, cu multiple proprietati benefice asupra organismului nostru. Exista numeroase varietati de orez, insa cele mai consumate sunt orezul alb si cel brun integral.
Eu am optat sa introduc in dieta noastra orezul brun integral: este mult mai sanatos decat cel alb si extrem de gustos; noua ne place atat de mult incat il consumam regulat, cel putin de doua ori pe luna pregatesc o portie din orezul asta minunat.
Iti prezint mai jos una din propunerile mele delcioase in care poti bucatari orezul brun.
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- orez brun integral = 250g
- ceapa uscata = 4 buc
- morcov = 1 buc ( mare )
- coriandru boabe = ½ lingurita
- curry = 1 ½ lingurita
- sare neiodata
- piper proaspat macinat
- menta proaspata
- ulei de masline = 3 linguri
Cum am procedat:
Intr-un vas de yena am pus orezul, ceapa si morcovul tocate, condimentele, uleiul de masline si aproximativ 600 ml de apa calduta; am amestecat usor si am bagat vasul acoperit cu capac, in cuptorul preincalzit la 190 gr. c pentru 60 de minute. La servire am presarat pe deasupra menta proaspata si am savurat alaturi de o salata fresh de rucola si lipii integrale.
Simplu, hranitor si sanatos!
Succes si pofta mare! 🙂
Lasă un răspuns