• Meniu de navigare principal
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Delicii si Zambete

Ingrediente simple. Retete delicioase

  • Acasa
  • Dulciuri
  • Bucate fel de fel
    • fan branza
    • Vegetariene
      • Dulci
      • Sarate
    • Cu carne
    • Fara carne
    • Peste, fructe de mare
    • Pizza, paste, aluaturi
    • Supe, ciorbe
    • Bunatati pt. micul dejun
  • Tin la silueta
    • Fara gluten
    • Cine usoare din timpul saptamanii
    • deserturi care nu ingrasa :)
  • Cum se face
  • Masa la pachet
  • Cocktails&drinks
    • cu alcool
    • fara alcool

Orez din conopida

14 martie 2017 by iulia 2 comentarii

Astazi vreau sa iti povestesc putin despre noua vedeta din bucataria mea: orezul din conopida 😛 .

Acum cateva zile, am dat din intamplare peste un articol, care facea referire printre altele si la inlocuitori pentru orez folositi in alimentatie. Uite asa am ajuns sa cunosc si sa indragesc un nou mod de a prepara conopida.

Orezul din conopida este o alternativa dietetica si sanatoasa a orezului tipic, este super gustos si hranitor si se prepara numai decat 🙂 .

Noi am inceput sa-l consumam la inceput ca si garnitura, fie pentru anumite fripturi cu sos sau alaturi de legume coapte, dar in timp am observat ca este delicios servit pur si simplu ca fel principal, insotit de o salata proaspata.

orez din conopida

Dar hai sa lamurim ce este ”orezul” din conopida si cum se face 🙂 .

Orezul din conopida se obtine prin tocarea marunta a floretelor de conopida cruda, aici intervine robotul de bucatarie, care in mai putin de 1 minut rezolva treaba cu succes.

Preparatul cu pricina a fost botezat ”orez” tocmai datorita asemanarii cu orezul obisnuit, la nivel de textura si culoare. Il putem consuma crud sau gatit in tigaie, cu putin ulei de masline sau de cocos sau orice alt ulei aveti in batatura 🙂 .

Conopida este un castig sigur pentru toata familia, este foarte bogata in nutrienti, antioxidanti, vitamine (C, B6, K), calciu, fosfor, acid folic, fibre alimentare – un buchet hranitor si protector pentru intregul organism, pe care il putem savura in orice moment al zilei,  la pranz sau cina, fara sa ne ingrijoram pentru silueta, deoarece 100g de conopida gatita contin doar 25 de kcal!!!  Minunat,nu?

Hai sa iti arat unul din modurile in care poti sa prepari orez din conopida 🙂 .

Cu drag si cu un zambet,

Iulia

orez din conopida 1

Ce am folosit:

  • conopida = 1 bucata
  • ulei de cocos = 4 linguri ( la temperatura camerei )
  • sare neiodata
  • piper proaspat macinat
  • zeama de lamaie ( dupa gust )
  • supa de legume = 1 lingura
  • patrunjel proaspat

Cum am procedat:

Am taiat intai conopida in florete de dimensiuni potrivite, dupa care am tocat-o in robot ( in 3 transe ), pentru maxim 1 minut, pana cand am obtinut o textura marunta, asemanatoare orezului cu bob mic sau couscous.

orez de conopida 4

Am pus ”orezul” astfel obtinut intr-o tigaie foarte bine incinsa, impreuna cu uleiul de cocos si putina sare si am lasat pe foc potrivit pentru 2 minute, acoperit cu capac. Am adaugat 1 lingura de supa de legume ( sau apa, daca nu ai supa facuta deja ), am amestecat usor si am continuat sa gatesc pentru inca 4-5 minute, dupa care am oprit focul. Conopida trebuie sa ramana ferma, sa nu se inmoaie.

Am pus ”orezul” intr-un vas, am potrivit gustul de sare si piper, am adaugat putina zeama de lamaie si am presarat pe deasupra cateva frunzulite de patrunjel proaspat tocat.

orez din conopida 2

Usor,nu? Iata cum poti prepara o masa sanatoasa si foarte hranitoare in mai putin de 10 minute!

Succes la bucatarit si pofta buna! 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Categorii:cine usoare din timpul saptamanii, Cum se face, Sarate, Tin la silueta, Vegetariene Tag-uri:conopida, de post, fara gluten, orez din conopida, sanatos, vegan

Previous Post: « Prajitura de post cu ciocolata si cafea
Next Post: Snitel de vinete de post »

Reader Interactions

Comentarii

  1. Eater

    15 martie 2017 la ora 12:30

    Arata delicios ! Am sa incerc si eu ! 🙂

    Răspunde
    • iulia

      15 martie 2017 la ora 13:03

      Ma bucur! Sper sa iti placa 🙂

      Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha test *

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram

Despre mine

Salut! Eu sunt Iulia - iubitoare de animale, familista, pasionata de fotografie si de mancare buna, mare amatoare de calatorii. 😊 Te invit alaturi mine, intr-o aventura culinara delicioasa, cu preparate elegante si savuroase, de care sa ne bucuram impreuna cu familia si prietenii 😊 Citeste mai mult…

Ma gasesti si pe Facebook

Facebook Pagelike Widget

Cauta un deliciu

Adaugate recent

 

Tort de Craciun cu mirodenii, turta dulce si caramel

 

Cina in familie cu fondue

 

Cartofi gratinati. Din intamplare

 

Placinta cu branza sarata. Pentru el

Preferatele voastre

 
 
 
 
 
 

Footer

contact:

iulia.enache@deliciisizambete.ro

2016-2018 Deliciisizambete. Toate drepturile rezervate.