Este o frumoasa dimineata de sambata. E iarna si soarele a indraznit sa apara. Ce veselie! Si cum ne-am trezit pofticiosi de ceva bun, ca de obicei 🙂 , am zis ca ar merge de minune o omleta din abus, cu niste branzica care se topeste usor, aromatizata cu frunzulite de cimbru proaspat si pazita cu strajnicie de crutoane semete scaldate in unt mmmmmmmmmm, deja imi este o poftaaa!
Gata cu vorba, toata lumea in bucatarie!
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- albusuri = 4 buc
- ulei de masline = 1 lingura
- branza cheddar = 30-40g ( rasa)
- lapte dulce = 4 linguri
- sare neiodata
- piper proaspat macinat
- cimbru proaspat
- paine toast = 4 felii
- unt = 15g
- rosii chery = 6 buc
Cum am procedat:
Am facut intai crutoanele. Am incins o tigaie, am pus cubul de unt ( poti folosi mai mult unt, daca doresti), l-am lasat sa se topeasca incet, apoi am aruncat fara mila in tigaie feliile de paine toast si am condimentat generos cu sare, piper si cimbru proaspat. Am lasat cca 4 minute pe fiecare parte, pana cand s-au rumenit dupa placul meu. Am oprit focul si le-am pus de o parte. Odata cu painea am pus in tigaie si rosiile cherry, condimentate bineinteles cu sare si piper. Nu le-am lasat mult, cca 4 minute cat sa se patrunda putin.
Am luat un castron incapator, am pus albusurile si le-am amestecat foarte bine cu laptele, branza rasa si condimentele ( am pus de o parte putina branza pentru a o folosi mai tarziu ). Am incins tigaia, am pus uleiul de masline si apoi amestecul din albus. Cand a inceput sa se solidifice, am adaugat restul de branza si am impaturit in jumatate. Am mai lasat putin pe foc si am intors pe cealalta parte. Cand a fost gata, am oprit focul si am servit cu mare poftaaaa.
Combinatia a fost delicioasa!
Buna dimineata si pofta mare! 🙂
Lasă un răspuns