Sa tot fie vreo 8 ani de cand m-am “certat’’ cu cartofii prajiti si m-am orientat catre un stil de alimentatie mai sanatos, avand in minte un singur obiectiv: sanatatea mea si a familiei mele :).
Prin stil sanatos inteleg alegerea cu mai multa atentie a ingredientelor si prepararea lor intr-un mod cat mai simplu, astfel incat sa se pastreze intr-o proportie cat mai mare continutul de vitamine si substante nutritive. Am renuntat sa prajesc , am renuntat sa mai cumpar alimente gata preparate din comert ,de tip cascaval sau mezeluri ( de orice fel si indiferent de marca), cu exceptia acelor momente cand ni se face pofta de o portie de spaghetti alla carbonara sau de vreun sos in care trebuie sa pun bacon sau jambon 🙂 ; insa atunci cand trebuie sa cumpar vreun preparat de acest fel, citesc cu foarte mare atentie etcheta si aleg pe acela cu ingredientele cele mai putine :P.
O mare placere a mea si a sotului meu este ciocolata si implicit crema de ciocolata, de aceea majoritatea deserturilor preparate in casa noastra vor fi bineinteles, cu ciocolata 🙂 .
Pentru a evita folosirea in continuare a cremelor din comert tip Nutella, am incercat sa gasesc o varianta sanatoasa si sigura dar si foarte gustoasa. Asa am descoperit acesta minunata reteta, pe care ti-o prezint mai jos. Pentru ca sa obtin acea consistenta cat de cat cremoasa, am facut multe incercari si am tocit cutitele robotului de bucatarie :P, dar nu m-am lasat pana cand nu am obtinut rezultatul care sa ne satisfaca pofta de Nutella.
Cu mare bucurie am scris reteta asta pe care ti-o recomand cu toata increderea; vei vedea ca am folosit doar ingrediente naturale, se face incredibil de usor si de repede; nu are gustul preparatului original, e adevarat, nici nu ar avea cum, pentru ca nu contine bazaconii de niciun fel, dar stii ce ai folosit, stii ce mananci si mai ales poti sa ii dai cu incredere copilului tau, poti sa ii faci cornuri, buseuri, clatite etc folosind aceasta crema ca umplutura, sunt delicioase, uite un exemplu Aici.
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- alune de padure = 250g
- miere de albine de salcam = 4 linguri (sau 3 linguri nectar crud de agave )
- unt topit = 30g ( sau ulei de cocos, sau de floarea soarelui pentru un preparat vegan )
- lapte dulce = 8 linguri ( sau lapte de soia )
- cacao raw = 2 linguri cu varf
- un praf de sare neiodata
Cum am procedat:
Am copt alunele de padure in cuptorul preincalzit la 180 gr. C pentru aproximativ 7 minute, le-am curatat de coaja si le-am tocat in robotul de bucatarie astfel incat sa obtin o pasta cat mai fina. Am adaugat apoi restul ingredientelor si am mixat foarte bine pana ce am obtinut consistenta dorita. Poti adauga mai mult lapte sau miere de albine in functie de ce consistenta vrei sa obtii, tu decizi :).
Asta a fost tot! Simplu,nu?
Succes si pofta ciocolatoasa! 🙂
Lasă un răspuns