Cand am publicat reteta pentru New York cheesecake, m-ati intrebat daca am si o varianta vegana sau de post.
Iat-o! 🙂 Tin sa va spun ca este delicioasa, foarte fina si cremoasa iar combinatia cu sosul de caramel este pur si simplu perfecta.
Care este secretul acestei prajituri? Boabele de naut si nucile de caju, mixate, blenduite si combinate intr-un rezultat super cremos si savuros, care va deveni cu siguranta unul dintre deserturile voastre vegane favorite 🙂 . Naut, da, ai citit corect 😛 Crede-ma ca prajitura ta va avea gustul fin si dulce de desert si nu de hummus 😛 Rolul boabelor de naut in cheesecake-ul nostru este de a-i asigura densitate, textura voluptoasa, inlocuiesc cu succes ouale, care se folosesc in mod normal intr-un cheesecake clasic, copt bineinteles.
Am incercat mai multe retete de cheesecake vegan, toate raw (crude). Mi-am ales cateva preferate, una pe care am si postat-o deja pe blog, o gasesti aici  , restul isi asteapta cuminti randul pentru publicare 🙂 Dintre toate, parca niciuna nu se compara ca si gust si textura cu reteta de astazi, care se apropie cel mai bine de clasicul New York cheesecake.
Pe langa faptul ca este delicioasa, se pregateste si extrem de rapid si usor. Sa iti mai spun si ca nu are niciun gram de zahar adaugat? 😛 Iti spun! 🙂
Cred ca daca topesti o bucatica de ciocolata si o torni pe deasupra, ii vei convinge si pe cei mici sa o testeze 🙂 Este un desert sanatos si deosebit de savuros, pe care vi-l recomand cu drag. 🙂
Cu un zambet si o felie de cheesecake,
Iulia
Ce am folosit:
- Baza:
- biscuiti din faina integrala = 200g
- ulei de cocos = 120g ( topit )
- Umplutura:
- nuci caju crude = 320g ( puse la inmuiat peste noapte, foarte bine scurse )
- naut = 190g ( din conserva, foarte bine scurs )
- lapte de cocos = 400ml
- faina = 2 linguri
- zeama de la 2 lamai ( medii )
- sirop de agave = 120ml ( sau miere daca nu doresti un preparat vegan )
- esenta de vanilie
- sare neiodata = 1/2 lingurita
- otet de mere = 3 linguri
- Extra:
- Sos vegan de caramel
- mix de nuci pentru decor ( optional )
- forma de tort cu fund detasabil de 22cm
Cum am procedat:
Baza:
Am amestecat biscuitii (macinati in robotul de bucatarie) cu uleiul de cocos topit, i-am pus in forma, am presat foarte bine cu mana, apoi cu fundul unui pahar si am bagat la frigider pentru cca 15 minute.
Umplutura:
Am pus toate ingredientele in robotul de bucatarie si am pulsat pana cand am obtinut o crema fina si omogena. Am pus umplutura in forma si am bagat in cuptorul preincalzit la 160g C pentru 65 de minute. Prajitura este gata atunci cand devine aurie la culoare, se desprinde de margini iar centrul este inca usor moale dar inchegat. Am scos-o din cuptor si am lasat-o sa ajunga la temperatura camerei, dupa care am bagat-o la frigider pentru cel putin 1 ora. Odata racita, prajitura se va mai inchega, ajungand la textura dorita.
In timpul coptului pot aparea mici crapaturi la suprafata, nu ne speriem, le acoperim cu sosul de caramel 😛
Am servit cheesecake-ul meu New York style cu mult mult sos de caramel si un mix de alune si nuci. Deliciosss!
Sfat:
- Daca doresti sa mentii desertul zero zahar adaugat, poti renunta la sosul de caramel si sa faci un topping din fructe proaspete sau congelate, indulcit cu putina miere sau sirop de agave;
- o alta varianta ar fi sa folosesti o dulceata fara zahar de la Topoloveana, ti-as recomanda de afine, caise sau cirese negre, iti las link-ul aici
Pupici!
Lasă un răspuns