Briosele mele cu cafea sunt ideale pentru micul dejun sau o gustare dulce de dupa amiaza. Indiferent in ce moment al zilei alegi sa le savurezi, vei fi incantata de gustul lor elegant si intens de cafea, au o textura moale, placuta si o savoare deosebita.
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- lapte de soia = 270 ml
- faina alba = 350g
- zahar = 220g
- ulei de floarea soarelui = 125 ml
- cacao = 1 lingura
- pudra de roscove = 1 lingura
- cafea solubila = 1 lingura
- sare neiodata
- bicarbonat de sodiu alimentar = ¼ lingurita ( stins in zeama de lamaie )
Cum am procedat:
Am pus intr-un bol laptele de soia si zaharul si am mixat foarte bine. Am adaugat apoi uleiul, cacaoa, pudra de roscove, cafeaua, faina si sarea si am amestecat pana cand am obtinut o compozitie omogena. La sfarsit am adaugat bicarbonatul stins si am mixat bine.
Am uns cu putin ulei formele de briose si am turnat cu grija compozitia. Cantitatea de mai sus este ideala pentru o tava cu 12 forme. Poti folosi hartiute speciale pentru muffins si in felul acesta nu mai folosesti ulei pentru uns, eu nu am avut in casa si am recurs la metoda mentionata :).
Dupa ce am pus compozitia in forme, am asezat cate 3-4 boabe de cafea pe fiecare muffin pentru un look mai fancy 😛 si am bagat in cuptorul preincalzit la 180 gr. C pentru 20 de minute.
Simplu si delicios!
Succes si pofta de muffins! 🙂
Lasă un răspuns