Moelleux au chocolat sau molten lava cake este fara nicio indoiala desertul de ciocolata suprem! Nu stiu altii ce parere au sau ce viziuni, dar eu indraznesc sa incoronez acest deliciu drept ‘’Regele deserturilor cu ciocolata’’ 🙂
Metoda de preparare este incredibil de simpla, vei vedea: Pac Puf si gata! 🙂 nimic complicat; insa succesul reusitei acestui dulce savuros consta in alegerea ingredientelor de calitate si acordarea unei atentii sporite in momentul coacerii.
Hai sa vedem!!
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- unt = 250g ( cu peste 80% grasime ) – nu am spus ca ar fi un desert pentru dieta 😀
- ciocolata = 300g ( eu am folosit ciocolata cu lapte, pentru o culoare mai intensa recomand ciocolata neagra, cu continut de peste 75% cacao)
- zahar = 250g
- faina = 125g
- oua proaspete = 5 buc
- galbenusuri proaspete = 5 buc
Extra pentru decor:
- ciocolata neagra = 30g
- physalis
Cum am procedat:
Am rupt ciocolata in bucati mici si am pus-o la topit impreuna cu untul, la bain marie.
Intre timp am mixat foarte bine ouale, galbenusurile si zaharul pana cand am obtinut un amestec pufos :). Am adaugat apoi ciocolata topita si untul in compozitia de oua, dupa care am incorporat si faina (amestecul de ciocolata si unt trebuie lasat sa ajunga la temperatura camerei inainte de a fi pus in mixura de oua ).
Am uns formele cu unt si am turnat compozitia in fiecare, folosind un polonic de dimensiune mica. Din ingredientele mentionate am obtinut 11 forme 🙂
Am bagat formele in cuptorul preincalzit la o temperatura de 220 gr. C pentru 14 minute. Dupa ce au fost gata, le-am scos din cuptor si le-am lasat sa se raceasca.
Nu va puteti imagina ce gust minunat au aceste prajiturele!! Cand tai cu furculita prima bucatica si incepe sa erupa vulcanul ciocolatos, nu mai stii cum sa imbuci mai repede :)) Am testat si iar am testat, apoi am repetat testul si tot asa :))) Nu mai spun nimic, o sa va convingeti! 😛
Succes si pofta de ciocolataaa! 🙂
Tips:
Daca nu vrei sa coci toate formele in aceeasi zi, le poti pune in congelator, acoperite cu bucati de folie de aluminiu si le scoti cand vi se face pofta. 🙂 Nu este nevoie sa decongelezi, le lasi pentru doar 10 minute la temperatura camerei inainte de a le introduce in cuptorul preincalzit, indepartezi folia de aluminiu pusa deasupra si maresti timpul de coacere cu 2-3 minute. 🙂
IMPORTANT:
Deliciul acestei retete consta tocmai in obtinerea acelui mijloc lichid de ciocolata, pentru a reusi acest lucru te sfatuiesc sa testezi cuptorul inainte de a introduce toate formele. Setezi temperatura, introduci o forma, setezi timpul si vezi ce rezutat obtii. In functie de rezultat, modifici temperatura sau timpul de coacere pentru a obtine acest efect savuros. 🙂 Asa am facut si eu. Cuptoarele sunt diferite si trebuie sa adaptam retetele la parametrii lor de functionare.
Spor la prajiturit! 🙂
Lasă un răspuns