Minipateuri pufoase, de se topesc in gura, garnisite cu putina branza frantuzeasca, condimentate cu un strop de dulceata de ardei iute si aromate cu frunzulite de cimbru proaspat – un aperitiv elegant, cu un gust cochet de delicios! 🙂
Aceasta a fost prima mea reteta preparata cu aluat foietaj facut de mine si ce bunatati au iesit!!
Initial, aceste delicii micute erau programate ca aperitiv pentru cina noastra din noaptea de revelion, dar, ce sa vezi? Au iesit atat de bune, incat le-am mancat pe toate, inainte de a aseza masa :))) Imediat ce le-am scos din cuptor, l-am chemat pe al meu sot, sa gustam cate unul, cat erau calde, pentru ca atunci sunt cele mai bune 😛 si uite asa, eu unul, el altul, eu unul, el altul si dintr-o data Pufff s-a golit platoul! Pateurile astea sunt foarte sirete, mi-am zis in sinea mea, ne-au luat prin surprindere! Ne-au ametit cu mirosul lor apetisant si cu gustul delicios si s-au facut nevazute!!
Cum ar zice olteanu` : Ptiuuuuuuuu da`, bune fura! 😛
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit ( pentru 20 de bucati ):
- aluat foietaj de casa = 500g
- ou = 1buc
- branza Brie = 150g
- dulceata de ardei iute Topoloveana = 5 lingurite
- cimbru proaspat = cateva frunzulite
Cum am procedat:
Am intins putin foaia de aluat foietaj si am taiat-o in 2 bucati. Am uns prima bucata cu ou batut, am sectionat-o in 20 de patrate micute, dupa care le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt, 2 cate 2, unul peste altul, lasand putin spatiu liber intre ele. Le-am bagat in cuptorul preincalzit la 210g C pentru 10 minute, pana cand au crescut ca nebunele si s-au rumenit apetisant 😛 . Le-am scos din cuptor si am asezat pe fiecare cate 2-3 bucatele de branza Brie si le-am introdus din nou in cuptor pentru inca 2 minute, pana cand branza a inceput sa se topeasca si sa se scurga incet pe margini.
Am scos tava pe un suport protector si le-am garnisit cu cate un sfert de lingurita de dulceata de ardei iute si putin cimbru proaspat.
Am repetat apoi actiunea si cu cealalta bucata de aluat.
Nu pot sa reproduc in cuvinte ce frumos mirosea in bucatarie sau cat de bune au fost aceste mici delicatese! Te invit sa le incerci si sa-mi spui parerea ta,bine? 🙂
Succes si pofta aburinda de pateuri pufoase!
Lasă un răspuns