• Meniu de navigare principal
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Delicii si Zambete

Ingrediente simple. Retete delicioase

  • Acasa
  • Dulciuri
  • Bucate fel de fel
    • fan branza
    • Vegetariene
      • Dulci
      • Sarate
    • Cu carne
    • Fara carne
    • Peste, fructe de mare
    • Pizza, paste, aluaturi
    • Supe, ciorbe
    • Bunatati pt. micul dejun
  • Tin la silueta
    • Fara gluten
    • Cine usoare din timpul saptamanii
    • deserturi care nu ingrasa :)
  • Cum se face
  • Masa la pachet
  • Cocktails&drinks
    • cu alcool
    • fara alcool

Minipateuri cu branza Brie si dulceata de ardei iute

9 ianuarie 2017 by iulia Lasa un comentariu

Minipateuri pufoase, de se topesc in gura, garnisite cu putina branza frantuzeasca, condimentate cu un strop de dulceata de ardei iute si aromate cu frunzulite de cimbru proaspat – un aperitiv elegant, cu un gust cochet de delicios! 🙂

Aceasta a fost prima mea reteta preparata cu aluat foietaj facut de mine si ce bunatati au iesit!!

minipateuri-cu-branza-brie-si-dulceata-de-ardei-iute

Initial, aceste delicii micute erau programate ca aperitiv pentru cina noastra din noaptea de revelion, dar, ce sa vezi? Au iesit atat de bune, incat le-am mancat pe toate, inainte de a aseza masa :))) Imediat ce le-am scos din cuptor, l-am chemat pe al meu sot, sa gustam cate unul, cat erau calde, pentru ca atunci sunt cele mai bune 😛 si uite asa, eu unul, el altul, eu unul, el altul si dintr-o data  Pufff s-a golit platoul! Pateurile astea sunt foarte sirete, mi-am zis in sinea mea, ne-au luat prin surprindere!  Ne-au ametit cu mirosul lor apetisant si cu gustul delicios si s-au facut nevazute!!

Cum ar zice olteanu` : Ptiuuuuuuuu da`, bune fura! 😛

Cu drag si cu un zambet,

Iulia

minipateuri-cu-branza-brie-si-dulceata-de-ardei-iute-2

Ce am folosit ( pentru 20 de bucati ):

  • aluat foietaj  de casa = 500g
  • ou = 1buc
  • branza Brie = 150g
  • dulceata de ardei iute Topoloveana = 5 lingurite
  • cimbru proaspat = cateva frunzulite

Cum am procedat:

Am intins putin foaia de aluat foietaj si am taiat-o in 2 bucati. Am uns prima bucata cu ou batut, am sectionat-o in 20 de patrate micute, dupa care le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt, 2 cate 2, unul peste altul, lasand putin spatiu liber intre ele. Le-am bagat in cuptorul preincalzit la 210g C pentru 10 minute, pana cand au crescut ca nebunele si s-au rumenit apetisant 😛 . Le-am scos din cuptor si am asezat pe fiecare cate 2-3 bucatele de branza Brie si le-am introdus din nou in  cuptor pentru inca 2 minute, pana cand branza a inceput sa se topeasca si sa se scurga incet pe margini.

minipateuri-cu-branza-brie-si-dulceata-de-ardei-iute-etapa

Am scos tava pe un suport protector si  le-am garnisit cu cate un sfert de lingurita de dulceata de ardei iute si putin cimbru proaspat.

Am repetat apoi actiunea si cu cealalta bucata de aluat.

Nu pot sa reproduc in cuvinte ce frumos mirosea in bucatarie sau cat de bune au fost aceste mici delicatese! Te invit sa le incerci si sa-mi spui parerea ta,bine? 🙂

Succes si pofta aburinda de pateuri pufoase!

minipateuri-cu-branza-brie-si-dulceata-de-ardei-iute-1

Print Friendly, PDF & Email

Categorii:Bucate fel de fel, Fara carne Tag-uri:aluat foietaj de casa, branza Brie, dulceata de ardei iute, minipateuri, minipateuri cu branza, Topoloveana

Previous Post: « Aluat foietaj de casa
Next Post: Somon tras la tigaie cu salata de fenicul si portocala »

Reader Interactions

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha test *

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram

Despre mine

Salut! Eu sunt Iulia - iubitoare de animale, familista, pasionata de fotografie si de mancare buna, mare amatoare de calatorii. 😊 Te invit alaturi mine, intr-o aventura culinara delicioasa, cu preparate elegante si savuroase, de care sa ne bucuram impreuna cu familia si prietenii 😊 Citeste mai mult…

Ma gasesti si pe Facebook

Facebook Pagelike Widget

Cauta un deliciu

Adaugate recent

 

Tort de Craciun cu mirodenii, turta dulce si caramel

 

Cina in familie cu fondue

 

Cartofi gratinati. Din intamplare

 

Placinta cu branza sarata. Pentru el

Preferatele voastre

 
 
 
 
 
 

Footer

contact:

iulia.enache@deliciisizambete.ro

2016-2018 Deliciisizambete. Toate drepturile rezervate.