Cheesecake-ul cu blat din piscoturi este alegerea perfecta ori de cate ori doresti sa surprinzi pe cineva drag cu eleganta unui preparat dulce-acrisor. Pentru un plus de gust si savoare, fa chiar tu piscoturile dupa reteta pe care o gasesti Aici. Rezultatul va fi pur si simplu incantator.
Noi am savurat fiecare bucatica din acest dulce atat de fin si cremos.
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- branza proaspata de vaci = 200g
- iaurt grecesc = 300g
- miere de albine de salcam = 2 linguri
- esenta de migdale = ¼ lingurita
- coaja rasa de la 1 portocala
- gelatina = 10g
- dulceata de capsuni Topoloveana = 2 linguri ( doar fructele )
- piscoturi facute in casa = 10 buc
Cum am procedat:
Am mixat branza de vaci cu iaurtul pana cand am obtinut o crema fina si am incorporat apoi mierea de albine, coaja de portocala si esenta de migdale.
Am tapetat o forma de chec cu folie de plastic si am asezat piscoturile, unul langa altul, formand o baza consistenta. Am topit gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj, am amestecat-o in compozitia de branza si am pus amestecul in forma pregatita anterior. Am presarat apoi pe toata suprafata capsunile din dulceata, am acoperit forma cu folie de plastic si am lasat la frigider pana a doua zi.
Atat de simplu dar foarte parfumat si racoritor!
Succes si pofta dulce! 🙂
Tips:
De fiecare data cand am nevoie sa folosesc fructe pentru o prajitura si nu am posibilitatea sa cumpar proaspete, folosesc fructele din dulceturile Topoloveana, daca imi permite reteta. Sunt 100% naturale, nu contin zahar adaugat si au un gust minunat! Eu comand direct de pe site-ul lor Aici ; sunt profesionisti si produsele ajung foarte repede 🙂
Lasă un răspuns