Ceai sau cafea? Ce preferati? 🙂
Noi nu suntem consumatori de cafea si nici organismul nu „tanjeste” dupa cofeina 😛 , ceea ce este un plus pentru noi.
Preferam in schimb o ceasca de ceai din plante, ador combinatia de flori de tei si menta, pe care o prepar cel mai des. Pun cate o lingurita de miere si un strop de esenta de rom si suntem gata de relaxare 🙂
Preparatul de astazi este o adaptare dupa o reteta englezeasca a clasicului sandwich cu castravete, companionul ideal pentru pauza de ceai, care se bucura de o mare popularitate in toata lumea.
Curiosi din fire, am zis sa incercam si noi combinatia, nu pentru ca nu am avea incredere in amicii nostri englezi, pentru ca cine i-ar putea contrazice atunci cand vine vorba de ceai, nu? 😀
In reteta traditionala se foloseste paine alba, unt si castravete. Eu am inlocuit untul cu branza pufoasa cu verdeata , la care am mai adaugat putin marar proaspat. Fiind mare iubitoare de unt, bineinteles ca am testat ambele variante si sincer, nu am ales inca o castigatoare, a fost remiza 😛 , ambele sunt delicioase!
Experimentul meu s-a finalizat cu o decizie deloc surprinzatoare: 1 zi pe saptamana vom sarbatori „Ziua ceaiului englezesc” 😛 , cand ne vom delecta cu micile delicii imprumutate de la prietenii nostri de peste hotare 🙂
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit ( pentru 4 sandwichuri ):
- Branza pufoasa cu verdeata Delaco = 140g
- marar proaspat = 1/2 legatura
- sare ( dupa gust )
- piper proaspat macinat ( dupa gust )
- usturoi deshidrat pulbere ( dupa gust )
- castravete = 1 buc
- paine alba toast = 8 felii
Cum am procedat:
Am amestecat branza pufoasa cu mararul tocat fin, am adaugat condimentele, am uns feliile de paine, dupa care am taiat marginile fiecareia. Am spalat bine castravetele si l-am taiat in felii subtiri, avand grija sa aiba aceeasi lungime ca si feliile de paine. Pentru un efect vizual mai placut, nu am indepartat coaja. Am asezat cate 2 felii de castravete pe cate 1 felie pe paine, am acoperit ce cea de-a doua, am presat foarte usor cu mana, dupa care am sectionat sandwichul in jumatate.
Le poti lasa asa, simple sau le poti da o nota personala, decorand suprafata fiecarui sandwich cu felii foarte subtiri de castravete. Pentru o mai buna aderenta, unge in strat subtire partea superioara a sandwichului cu crema de branza inainte de a aseza feliile de castravete.
Am servit sanwichurile noastre cu ceai de tei si menta, bineinteles si un strop de esenta de rom 🙂
Pupici!
- Branza pufoasa cu verdeata Delaco = 140g
- marar proaspat = ½ legatura
- sare ( dupa gust )
- piper proaspat macinat ( dupa gust )
- usturoi deshidrat pulbere ( dupa gust )
- castravete = 1 buc
- paine alba toast = 8 felii
- Am amestecat branza pufoasa cu mararul tocat fin, am adaugat condimentele, am uns feliile de paine, dupa care am taiat marginile fiecareia.
- Am spalat bine castravetele si l-am taiat in felii subtiri, avand grija sa aiba aceeasi lungime ca si feliile de paine. Pentru un efect vizual mai placut, nu am indepartat coaja.
- Am asezat cate 2 felii de castravete pe cate 1 felie pe paine, am acoperit ce cea de-a doua, am presat foarte usor cu mana, dupa care am sectionat sandwichul in jumatate.
- Le poti lasa asa, simple sau le poti da o nota personala, decorand suprafata fiecarui sandwich cu felii foarte subtiri de castravete. Pentru o mai buna aderenta, unge in strat subtire partea superioara a sandwichului cu crema de branza inainte de a aseza feliile de castravete.
- Am servit sanwichurile noastre cu ceai de tei si menta, bineinteles si un strop de esenta de rom 🙂
Â
Lasă un răspuns