Originara din Italia, salata Caprese este probabil cel mai simplu preparat din aceasta gama: rosii carnoase, mozzarella proaspata, cateva frunze de busuioc, sare, piper si un strop de ulei de masline sau otet balsamic.
Proaspata, usoara si in acelasi timp atat de delicioasa, salata Caprese este alegerea ideala pentru o masa rapida si sanatoasa, indiferent de anotimp.
Aseaza ingredientele pe bete de frigarui si obtii cel mai simplu si elegant aperitiv 🙂
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- Mozzarella fresca mini Delaco = 125g
- rosii cherry = 13 buc
- reductie de otet balsamic = 50ml ( dupa preferinta )
- sare neiodata
- piper proaspat macinat
- busuioc proaspat = 13 buc ( frunze )
Cum am procedat:
In loc de bete pentru frigarui, am folosit scobitori pentru a combina ingredientele. Astfel, pe fiecare scobitoare am pus cate 1 rosie cherry, 1 frunza de busuioc si o bucata de mozzarella. Am condimentat cu sare si piper, dupa care am „glazurat” cu reductie de otet balsamic dupa plac 🙂 . Asta a fost tot! Mini frigaruile sunt gata de savurat!
In cazul in care nu ai reductie gata preparata, iata cum poti proceda: intr-o tigaie/cratita ( cu fund dublu )Â foarte mica, pune cca 250ml otet balsamic si gateste-l pe foc mic spre moderat pentru cca 10-20 de minute, pana cand scade si se transforma intr-un sos gros. Timpul variaza in functie de consistenta dorita. Odata redus, lasa-l sa ajunga la temperatura camerei inainte de a il folosi.
Pupici!
- Mozzarella fresca mini Delaco = 125g
- rosii cherry = 13 buc
- reductie de otet balsamic = 50ml ( dupa preferinta )
- sare neiodata
- piper proaspat macinat
- busuioc proaspat = 13 buc ( frunze )
- In loc de bete pentru frigarui, am folosit scobitori pentru a combina ingredientele.
- Astfel, pe fiecare scobitoare am pus cate 1 rosie cherry, 1 frunza de busuioc si o bucata de mozzarella.
- Am condimentat cu sare si piper dupa care am "glazurat" cu reductie de otet balsamic dupa plac 🙂 . Asta a fost tot! Mini frigaruile sunt gata de savurat!
- In cazul in care nu ai reductie gata preparata, iata cum poti proceda: intr-o tigaie/cratita ( cu fund dublu ) foarte mica, pune cca 250ml otet balsamic si gateste-l pe foc mic spre moderat pentru cca 10-20 de minute, pana cand scade si se transforma intr-un sos gros. Timpul variaza in functie de consistenta dorita. Odata redus, lasa-l sa ajunga la temperatura camerei inainte de a il folosi.
- Pupici!
Â
Lasă un răspuns