• Meniu de navigare principal
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Delicii si Zambete

Ingrediente simple. Retete delicioase

  • Acasa
  • Dulciuri
  • Bucate fel de fel
    • fan branza
    • Vegetariene
      • Dulci
      • Sarate
    • Cu carne
    • Fara carne
    • Peste, fructe de mare
    • Pizza, paste, aluaturi
    • Supe, ciorbe
    • Bunatati pt. micul dejun
  • Tin la silueta
    • Fara gluten
    • Cine usoare din timpul saptamanii
    • deserturi care nu ingrasa :)
  • Cum se face
  • Masa la pachet
  • Cocktails&drinks
    • cu alcool
    • fara alcool

Mini choux a la creme

6 octombrie 2016 by iulia 2 comentarii

Gogosele fragede si pufoase,  umplute cu crema fina de vanilie si glazurate cu ciocolata cremoasa – un desert simplu  si savuros,  de care te poti bucura in orice moment, in compania unor persoane dragi 🙂 .

Cu drag si cu un zambet,

Iulia

cop1Ce am folosit:

Choux-uri:

  • lapte = 125ml
  • apa = 125ml
  • unt = 130g ( cu peste 80% grasime )
  • faina = 150g
  • un praf de sare neiodata
  • oua = 4 buc ( medii )

Crema de vanilie:

  • oua = 8 buc
  • lapte dulce = 460ml
  • zahar = 8 linguri
  • faina = 4 linguri
  • esenta naturala de vanilie
  • unt = 200g
  • zahar pudra = 100g

Glazura ciocolata:

  • zahar = 4 linguri
  • unt = 50g
  • cacao = 2 linguri
  • lapte = 3 linguri
  • zeama de lamaie = 1/2 lingurita

1Extra:

  • caise deshidratate = 10buc

Cum am procedat:

Choux-uri:

Am pus untul, laptele si apa intr-o cratita cu fundul dublu, pe foc moderat, amestecand din cand in cand pentru a se topi untul. Cand amestecul a inceput sa fiarba, am pus faina, toata odata si am amestecat energic pentru a o incorpora. Am mai lasat pe foc aproximativ 2 minute, dupa care am pus cratita de o parte si am lasat-o sa se racoreasca pentru 7-8 minute.

4Am adaugat apoi sarea si ouale, pe rand, mixand foarte bine dupa fiecare. Este destul de greu sa amesteci ouale in compozitia de faina, pentru a-ti usura munca iti propun doua solutii: ori soliciti ajutorul sotului, ori folosesti mixerul sau robotul de bucatarie 🙂 .

Dupa ce am terminat de preparat compozitia, am tapetat  tava cu hartie de copt si am format gogosele micute cu ajutorul unui sac a poche, avand grija sa las putin loc  intre ele, pentru ca sa creasca frumos 🙂 . Am bagat apoi tava in cuptorul preincalzit la 190 g C, pe treapta 3 ( mijloc ) pentru 30 de minute. Dupa ce au fost gata, le-am scos din cuptor, le-am lasat sa se raceasca complet, dupa care le-am sectionat pe jumatatea superioara (pe orizontala) , creand cate un capac pentru fiecare 🙂 .

5Din compozitia de mai sus am obtinut 40 de gogosele rumene si apetisante.

Crema de vanilie:

Am mixat  foarte bine ouale cu zaharul, am adaugat usor faina, dupa care am  incorporat treptat si laptele fierbinte si esenta de vanilie. Am pus amestecul pe foc mic si am amestecat in continuu pana cand am obtinut o consistenta cremoasa, asemanatoare cu textura unei smantani mai groase. Dupa ce a fost gata, am lasat-o sa se raceasca, amestecand din cand in cand.

Intre timp am incorporat zaharul pudra in unt, amestecand energic pentru a omogeniza ingredientele.

Pentru ca sa obtin o crema de vanilie foarte fina, am amestecat cele doua compozitii, adaugand treptat , cate o lingura din amestecul de oua in mixura de unt si zahar.

Glazura de ciocolata:

Glazura se face foarte usor: am pus intr-un craticioara toate ingredientele,  am pus pe foc mic si am amestecat in continuu pana cand amestecul a inceput sa clocoteasca incet si sa capete o consistenta cremoasa ( in jur de 7-8 minute ).

6Asamblare:

Am umplut fiecare choux cu crema de vanilie, am glazurat cu ciocolata si am decorat cu bucati de caise deshidratate.

Deliciosss!!

Succes si pofta dulce! 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Categorii:Dulciuri Tag-uri:choux a la creme, ciocolata, crema de vanilie, ecler

Previous Post: « Risotto cu ciuperci
Next Post: Clatite vegane cu ciuperci, rosii cherry si ghimbir – fara gluten »

Reader Interactions

Comentarii

  1. Elena

    11 octombrie 2016 la ora 17:37

    Cand mai faci? 😀

    Răspunde
    • iulia

      11 octombrie 2016 la ora 17:39

      Cand o sa mai fac, va aduc si voua ?

      Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha test *

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram

Despre mine

Salut! Eu sunt Iulia - iubitoare de animale, familista, pasionata de fotografie si de mancare buna, mare amatoare de calatorii. 😊 Te invit alaturi mine, intr-o aventura culinara delicioasa, cu preparate elegante si savuroase, de care sa ne bucuram impreuna cu familia si prietenii 😊 Citeste mai mult…

Ma gasesti si pe Facebook

Facebook Pagelike Widget

Cauta un deliciu

Adaugate recent

 

Tort de Craciun cu mirodenii, turta dulce si caramel

 

Cina in familie cu fondue

 

Cartofi gratinati. Din intamplare

 

Placinta cu branza sarata. Pentru el

Preferatele voastre

 
 
 
 
 
 

Footer

contact:

iulia.enache@deliciisizambete.ro

2016-2018 Deliciisizambete. Toate drepturile rezervate.