Tu ce mananci la pranz, la serviciu? Iti comanzi sau iti aduci ceva facut de tine?
Catalin al meu prefera mancarea de acasa si iti marturisesc ca, la inceput am avut mari probleme in a alege ce sa ii pun la pachet. Vroiam sa fie ceva cat de cat complet: sanatos, hranitor, plin de energie dar in acelasi timp si super gustos 🙂 Am facut un plan de lucru, cu tabel colorat, in excel 😀 pfiuuuuu, treaba serioasa, nu gluma 😛 in care mi-am trecut idei pentru mese la pachet, structurat pe zilele saptamanii 🙂 Cu siguranta ti-a „scapat” un zambet si iti zici in gand: ” Ce tocilaraaaa!!” 😀 Stai linistit, nu te condamn, poate ca asa sunt 🙂 dar pot sa afirm cu mare satisfactie ca metoda „tocilarei” functioneaza! 🙂 Si stii ce este grozav? Poti sa pregatesti mai multe preparate odata, cu cateva zile inainte si pastrezi la frigider, in caserole de sticla, inchise ermetic. Cu o seara inainte, alegi ce vrei sa mananci la serviciu si iti aranjezi pachetul. E foarte simplu atunci cand le ai pe toate pregatite, trebuie doar sa alegi ce doresti 🙂 .
Bine, recunosc, nu am respectat chiar mereu planul, dar de cele mai multe ori trecem saptamana cu brio 😛
Cu gandul ca sunt multi ca mine, care au probleme in a isi alege mancarea pentru serviciu, incep astazi o noua rubrica, cu idei sanatoase dar si super delicioase, numai bune de pus la pachet 🙂 Asa ca, stai pe aproape!
Astazi avem in meniu: friptura de vita la cuptor, cu legume crude, salata de spanac si orez basmati. Hai sa vedem!
Cu drag si un zambet la pachet, 🙂
Iulia
Ce am folosit ( pentru 3 portii ):
- carne de vita = 500g ( pulpa )
- sare neiodata
- piper proaspat macinat
- oregano uscat
- ulei de masline = 2 linguri
- orez basmati = 170g
- apa fierbinte = 290ml
- sare neiodata = 1/2 lingurita
- piper proaspat macinat
- ulei de masline = 1/2 lingura ( sau unt )
- legume:
- spanac proaspat
- morcov = 2 buc
- ardei gras = 1 buc
- ridichie = 2 buc
- sos salata:
- ulei de masline = 3 linguri
- zeama de lamaie
- sare neiodata
- piper proaspat macinat
- miere de albine de salcam = 1 lingurita
- mustar = 1 lingurita
- iaurt grecesc = 1 lingurita
Cum am procedat:
Am sectionat carnea in felii ( de grosimea unui deget ), am condimentat-o, am uns-o cu putin ulei, am asezat-o intr-o tava de yena, unsa si ea cu ulei de masline, am adaugat 1 cana de apa ( poti sa pui mai putin, astfel incat sa nu acopere carnea ) si am gatit-o in cuptorul preincalzit la 180g C pentru 1:30h, acoperita cu capac, pana a devenit frageda si suculenta.
Intre timp am pregatit garnitura 🙂 Am clatit orezul foarte bine sub jet de apa rece, intr-o strecuratoare, timp de 2-3 minute ( pentru a evita sa devina lipicios ), dupa care l-am pus intr-o cratita cu fund dublu, impreuna cu apa fierbinte si sarea si l-am gatit la foc moderat, acoperit, timp de vreo 10 minute, pana cand a absorbit toata apa. Am stins focul si l-am mai lasat acoperit 20 de minute, apoi am adaugat piper, ulei de masline si eventual putina sare. Aici poti sa te joci si sa pui si putina zeama de lamaie, verdeata sau putin parmezan, dupa cum ai pofta 🙂 .
Odata terminat si orezul, am taiat legumele si am facut sosul pentru salata, care este super simplu, amesteci totul foarte bine si gata 😛 .
Dupa ce se racesc toate preparatele, este timpul sa asamblam pachetul!
Pentru a pastra mancarea mai proaspata, am cumparat caserole din sticla dar daca nu ai la indemana, poti sa folosesti si recipient din plastic.
Am asezat un strat de orez, cam 5 linguri, peste care am pus frunzele de spanac proaspat iar deasupra lor, carnea taiata fasii, aproximativ 150g si legume crude. Sosul l-am pus intr-un borcan mic, inchis cu capac.
Cum servesti? Spanacul si legumele le pui separat, intr-un castron si le amesteci cu sosul iar orezul si carnea le incalzesti putin la microunde – poti sa bagi direct caserola, economisesti timp si ai un vas mai putin de spalat 🙂
Catalin al meu a fost foarte incantat de masa asta, a mai cerut-o 🙂
Pupici!
Lasă un răspuns