• Meniu de navigare principal
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Delicii si Zambete

Ingrediente simple. Retete delicioase

  • Acasa
  • Dulciuri
  • Bucate fel de fel
    • fan branza
    • Vegetariene
      • Dulci
      • Sarate
    • Cu carne
    • Fara carne
    • Peste, fructe de mare
    • Pizza, paste, aluaturi
    • Supe, ciorbe
    • Bunatati pt. micul dejun
  • Tin la silueta
    • Fara gluten
    • Cine usoare din timpul saptamanii
    • deserturi care nu ingrasa :)
  • Cum se face
  • Masa la pachet
  • Cocktails&drinks
    • cu alcool
    • fara alcool

Lipii din faina integrala cu ierburi aromate

20 aprilie 2016 by iulia Lasa un comentariu

20160312_145226

Iti plac lipiile? Daca da, atunci noteaza-ti reteta asta pentru ca vei avea nevoie de ea, crede-ma. De fapt, nu, mai bine pune-ti sortul si hai sa le facem impreuna! 🙂

Sunt foarte gustoase, au o textura usor elastica si le poti folosi la toate tipurile de sandwich-uri  care iti lasa tie gura apa.

Te astept in bucatarie! Hai!

Cu drag si cu un zambet,

Iulia

Ce am folosit:

  • faina alba = 300g
  • faina de grau dietetica integrala = 300g
  • drojdie uscata = 8g
  • apa calduta = 400ml
  • sare neiodata = 1 lingurita
  • oregano uscat = 1 lingurita
  • cimbru uscat = 1 lingurita
  • ulei de masline = 3 linguri

Cum am procedat:

Intr-un bol incapator am pus mai intai ingredientele umede, respectiv uleiul de masline si apa calduta in care am dizolvat in prealabil sarea. Apoi am adaugat faina ( toata o data), drojdia si ierburile uscate. Am framantat foarte bine pana am obtinut un aluat omogen, elastic si usor moale (daca aluatul ti se pare prea moale si se lipeste foarte tare de mana, mai adauga 1,2 linguri de faina). Am acoperit cu folie de plastic si am lasat sa dospeasca pentru aproximativ 60 minute intr-un loc calduros, ferit de curentii de aer rece.

20160314_114253

Dupa ce aluatul a crescut frumos, l-am rasturnat pe blatul de lucru pudrat cu faina si  l-am impartit in 8 bucati egale .   Am intins prima bucata de aluat si i-am dat o forma rotunda si subtire ( marimea o alegi tu, aluatul este elastic, nu se rupe, poti sa faci  lipii subtiri sau o pite mici, mai groase, cum doresti).

 

20160312_131819Am incins o tigaie pe care am uns-o cu ulei de masline si am pus prima lipie. Dupa ce o vei pune in tigaie, vei observa ca vor aparea mici bule in aluat, este absolut normal 🙂

Am lasat-o 2 minute la foc mediu, dupa care am intors-o pe cealalta parte pentru inca 2 minute. Dupa ce s-a copt, am pus lipiuta minunata pe o farfurie si am acoperit-o cu un prosop curat. Am repetat procedeul pentru fiecare lipie in parte.

20160314_125243

20160314_125028

 

Pentru a fi mai usor,  am pus intr-un castron 2-3 linguri cu ulei de masline si cu ajutorul unei pensule de bucatarie am uns tigaie de fiecare data.

Pentru ca sa se mentina calde si elastice, am asezat lipiile una peste cealalta si le-am lasat acoperite.

Se pot pastra peste noapte intr-o punga de plastic, inchisa ermetic. Sunt foarte bune si a doua zi.

Asta-i tot!

Succes si pofta de lipii! 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Categorii:Bucate fel de fel, Pizza, paste, aluaturi Tag-uri:faina integrala, lipii

Previous Post: « Pizza cu ou, ciuperci si porumb
Next Post: Inghetata raw vegana de ciocolata »

Reader Interactions

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha test *

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram

Despre mine

Salut! Eu sunt Iulia - iubitoare de animale, familista, pasionata de fotografie si de mancare buna, mare amatoare de calatorii. 😊 Te invit alaturi mine, intr-o aventura culinara delicioasa, cu preparate elegante si savuroase, de care sa ne bucuram impreuna cu familia si prietenii 😊 Citeste mai mult…

Ma gasesti si pe Facebook

Facebook Pagelike Widget

Cauta un deliciu

Adaugate recent

 

Tort de Craciun cu mirodenii, turta dulce si caramel

 

Cina in familie cu fondue

 

Cartofi gratinati. Din intamplare

 

Placinta cu branza sarata. Pentru el

Preferatele voastre

 
 
 
 
 
 

Footer

contact:

iulia.enache@deliciisizambete.ro

2016-2018 Deliciisizambete. Toate drepturile rezervate.