De fiecare data cand ni se face pofta de ceva dulce iar acul cantarului ne indica nervos faptul ca am trecut de ceva vreme “granita” si ca ar fi timpul sa ne intoarcem “acasa” 😛 , o cupa de inghetata ne salveaza intotdeauna 🙂 .
Iubesc inghetata! O ador pentru dulceata ei revigoranta , pentru sentimentul ala de relaxare molipsitoare pe care mi-l ofera de fiecare data! O ador pentru confortul pe care mi-l creaza cu fiecare muscatura. Da, muscatura, pentru ca asa imi place sa mananc inghetata: sa musc din cornetul ala crocant si sa ling cu pofta crema aia rece si dulce care se topeste si se scurge grabita, implorand sa fie “salvata” 🙂 ; asa mancam cand eram copil si asa o fac si astazi, cu pofta si placere ! Aa..si cu multe servetele alaturi..pentru ca nu este usor sa mananci inghetata :))) Nu stiu cum fac, dar mereu reusesc sa imi fac “portretul” cu inghetata 😛 , putin pe obraji, putin pe nas, putin pe frunte .. dar cred ca asa este normal, nu? 🙂
Varianta pe care ti-o propun astazi este numai buna pentru a fi savurata intr-o dupa amiaza de iulie, cand ajungi acasa obosita de la serviciu si simti nevoia unui moment de relaxare, o pauza pentru tine, in care sa te ascunzi de lume, fie si pentru 5 minute 🙂 .
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- smantana dulce = 360ml
- lapte dulce = 240ml
- zahar = 150g
- galbenusuri = 6buc
- coaja si zeama de la 5 lamai
- un praf de sare
Cum am procedat:
Am pus intr-o cratita cu fund dublu smantana dulce, laptele, zaharul, coaja de lamaie si sarea si am amestecat incet pe foc mic, pana cand s-a topit zaharul si compozitia a inceput sa fiarba.
Am mixat galbenusurile foarte bine pana cand au devenit fine si cremoase. Am turnat incet, putin cate putin compozitia fierbinte in galbenusuri si am amestecat pana la omogenizare. Am pus apoi pe foc moderat spre mic, pentru aproximativ 4 minute, pana cand amestecul a imbracat spatele lingurii. Mare atentie la pasul acesta: nu trebuie sa lasi sa fiarba, fii foarte atenta si cand observi ca mixura se mentine pentru cateva secunde pe lingura si capata o usoara consistenta spumoasa, o iei de pe foc. Nu dureaza mai mult de 3-4 minute 🙂 .
Dupa ce am luat compozitia de pe foc , am adaugat zeama de lamaie, am lasat-o sa ajunga la temperatura camerei, amestecand constant si am bagat-o la frigider pentru minim 5 ore.
Dupa ce s-a racit foarte bine, am turnat-o in masina de inghetata , am lasat sa isi ruleze programul de mixare pentru cca 30 de minute, dupa care am pus-o in congelator pana a doua zi .
Simplu, gustos si reconfortant!
Succes si pofta de inghetata! 🙂
Lasă un răspuns