Eu: “Iubire, ce sa pregatim bun pentru weekend? Ai vreo preferinta?”
El: “Cred ca as avea pofta de niste burgeri, iubitica. Ce zici?”
Si burgeri am facut! Dar ce burgeri!!! Burgeri mustosi, suculenti si aromati cu ierburi tandre ca intr-o imbratisare, stropiti cu sos cremos si ataaaatt de gustos de te lingi pe degete si acompaniati de cartofi crocanti, copti in cuptor, imbracati in haina savuroasa de parmezan si usturoi !
Bunatatea asta este rodul gustului nostru, creatia poftei noastre, aflate intr-o continua expeditie pe meleagurile culinare 🙂 .
Catalin a fost chef-ul, el a selectat si amestecat toate bunatatile pentru chiftele cu mainile lui pofticioase :); eu i-am stat alaturi, oferindu-i suport in alegerea mirodeniilor si pregatind companionii burgerilor – cartofii, sosul si salata minunata.
Cu bun gust, zambet, multa dragoste si inspirati de placerea de a savura ceva bun, am reusit impreuna sa bucatarim acest minunat burger, pe care l-am devorat cu gura plina 🙂 .
Iata cum au decurs lucrurile duminica trecuta, in bucataria noastra! 🙂
Cu drag si cu un zambet,
Iulia si Catalin
Ce am folosit :
Pentru 7 burgeri mari:
- carne tocata de porc = 1kg
- carne tocata de vita = 500g
- ceapa = 1 buc
- parmezan = 60g ( ras )
- ghimbir = 50g ( ras )
- sos de soia = 1lingura
- miere = 1 lingurita
- sare neiodata
- piper proaspat macinat
- cimbru = 2 lingurite
- oregano = 1 lingurita
- tarhon = 1 lingurita
- ulei de masline = 3 linguri
- chifle = 7buc
Pentru sos:
- maioneza facuta in casa = 3 linguri
- ketchup = 2 linguri
- iaurt grecesc = 3 linguri
- zeama de lamaie =1 lingurita
- sare neiodata
Pentru salata:
- varza alba = ½ buc ( marime medie )
- sos = 2 linguri
- iaurt grecesc = 1 lingura
Extra:
- ardei gras rosu = 2 buc
- cimbru proaspat
- ceapa rosie =1 buc
Cum am procedat:
Am pus carnea tocata intr-un vas incapator si am amestecat-o cu ceapa tocata foarte fin, mixul facut din ghimbir ras, sos de soia si miere si restul ingredientelor de mai sus. Am impartit-o in 7 bucati pe care le-am modelat in forma de bila iar apoi le-am aplatizat cu mainile, formand cercuri de cca 2 degete si jumatate grosime. Am asezat burgerii pe un platou uns cu ulei de masline si i-am pus in frigider pentru 1 ora, timp in care ne-am ocupat de sos, salata si cartofi.
Am facut repede putina maioneza dintr- un galbenus fiert si unul crud, 1 lingurita de mustar, putina zeama de lamaie, sare neiodata si putin ulei de floarea soarelui. Am amestecat 3 linguri de maioneza cu ketchup, iaurt grecesc, putina zeama de lamaie si un praf de sare dupa gust si am obtinut astfel un sos foarte gustos pentru burgerii nostri.
Am tocat apoi varza pentru salata si am amestecat-o cu 2 linguri din sosul facut anterior si 1 lingura cu varf de iaurt grecesc. Am potrivit-o de sare si am presarat pe deasupra cateva frunzulite de cimbru proaspat. Minunat! 🙂
A sosit timpul pentru burgeri!! Am incins gratarul si ne-am apucat de treaba: i-am uns pe fiecare parte cu putin ulei de masline si i-am asezat pe gratar pentru aproximativ 15 minute, intorcandu-i des de pe o parte pe cealalta. Nu i-am lasat mai mult pentru ca am dorit sa obtinem o textura mai zemoasa, voi ii tineti pe gratar in functie de preferinta voastra 🙂 .
Am sectionat chiflele pe jumatate, le-am uns cu sos pe ambele parti, am asezat 2 linguri de salata de varza pe prima jumatate, apoi burgerul, apoi putin sos, cateva rondele de ceapa rosie, cateva felii de ardei gras rosu, cimbru proaspat iar la final am acoperit cu cealalta jumatate de chifla. Am servit alaturi de salata de varza si cartofi copti cu parmezan si usturoi, o nebunieeee !!!
Succes si pofta buna de acesti burgeri savurosi! 🙂
Lasă un răspuns