• Meniu de navigare principal
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Delicii si Zambete

Ingrediente simple. Retete delicioase

  • Acasa
  • Dulciuri
  • Bucate fel de fel
    • fan branza
    • Vegetariene
      • Dulci
      • Sarate
    • Cu carne
    • Fara carne
    • Peste, fructe de mare
    • Pizza, paste, aluaturi
    • Supe, ciorbe
    • Bunatati pt. micul dejun
  • Tin la silueta
    • Fara gluten
    • Cine usoare din timpul saptamanii
    • deserturi care nu ingrasa :)
  • Cum se face
  • Masa la pachet
  • Cocktails&drinks
    • cu alcool
    • fara alcool

Gazpacho cu cuburi de telemea

21 iulie 2018 by iulia Lasa un comentariu

Gazpacho este un preparat al bucatariei spaniole, o supa preparata la rece, des intalnita in regiunea Andaluziei, ale carei origini sunt plasate undeva in antichitate, in vremea Imperiului Roman. In prepararea retetei initiale se foloseau apa, ulei de masline, paine, usturoi si otet din vin rosu.

In timpul secolului al XIX-lea, preparatul este imbunatatit prin adaugarea de rosii proaspete, versiune care s-a raspandit cu rapiditate si a devenit indragita in toata lumea.

Noi am inclus-o imediat in meniul nostru estival. Este delicioasa, proaspata, super hranitoare, plina de vitamine si deosebit de racoritoare.

Se serveste rece si este antidotul perfect pentru o zi caniculara de sfarsit de iulie 🙂

Eu am servit-o alaturi de cuburi de branza telemea de la Delaco si cateva frunzulite de busuioc proaspat din gradina. Un adevarat deliciu! 🙂

Cu drag si cu un zambet,

Iulia

Ce am folosit:

  • rosii proaspete = 1 kg ( taite in 4 )
  • usturoi = 3 catei
  • ceapa = 1/2 buc ( taiata in 2 )
  • ardei gras rosu = 1 buc ( fara seminte, taiat in bucati mari )
  • castravete = 1 buc ( mediu, curatat de coaja si fara seminte, taiat in bucati mari )
  • otet din vin rosu = 3 linguri
  • ulei de masline = 200ml
  • sare neiodata = 1 lingura ( rasa sau dupa gust )
  • piper proaspat macinat = dupa gust ( optional )
  • paine alba toast = 2 felii ( doar miezul, fara coaja )
  • Telema de vaca in saramura Delaco = 200g ( taiata in cuburi )
  • busuioc proaspat =  cateva frunzulite

Cum am procedat:

Am inmuiat intai feliile de paine in putina apa si le-am stors foarte bine. Am pus apoi toate ingredientele in blender, cu exceptia branzei si a busuiocului 🙂 . Am pulsat cateva secunde, la mare viteza, pana cand am obtinut o textura super fina si cremoasa. Am potrivit gustul de sare si piper si am pus la frigider pentru cel putin 1 ora, inainte de a servi.

Am servit supa rece, cu cateva cuburi de branza telemea si busuioc proaspat. O adevarata explozie de arome, gust si prospetime!

Pupici!

Util: Verifica castravetele si ardeiul inainte de a ii folosi la supa. Sa fie proaspeti si sa nu aiba gust amarui, altfel supa nu va mai avea gustul dorit .

Gazpacho cu cuburi de telemea
 
Print
Prep time
5 mins
Total time
5 mins
 
Supa de rosii rece, cu castraveti si ardei gras, dupa o reteta andaluziana, ideala pentru sezonul cald.O adevarata explozie de arome, gust si prospetime, gata in 5 minute! Fara foc!
Recipe type: pranz
Cuisine: mediteraneana
Serves: 4
Ingredients
  • rosii proaspete = 1 kg ( taite in 4 )
  • usturoi = 3 catei
  • ceapa = ½ buc ( taiata in 2 )
  • ardei gras rosu = 1 buc ( fara seminte, taiat in bucati mari )
  • castravete = 1 buc ( mediu, curatat de coaja si fara seminte, taiat in bucati mari )
  • otet din vin rosu = 3 linguri
  • ulei de masline = 200ml
  • sare neiodata = 1 lingura ( rasa sau dupa gust )
  • piper proaspat macinat = dupa gust ( optional )
  • paine alba toast = 2 felii ( doar miezul, fara coaja )
  • Telema de vaca in saramura Delaco = 200g ( taiata in cuburi )
  • busuioc proaspat = cateva frunzulit
Instructions
  1. Am inmuiat intai feliile de paine in putina apa si le-am stors foarte bine.
  2. Am pus apoi toate ingredientele in blender, cu exceptia branzei si a busuiocului 🙂 . Am pulsat cateva secunde, la mare viteza, pana cand am obtinut o textura super fina.
  3. Am potrivit gustul de sare si piper si am pus la frigider pentru cel putin 1 ora, inainte de a servi.
  4. Am servit supa rece, cu cateva cuburi de branza telemea si busuioc proaspat.
  5. O adevarata explozie de arome, gust si prospetime!
Notes
Verifica castravetele si ardeiul inainte de a ii folosi la supa. Sa fie proaspeti si sa nu aiba gust amarui, altfel supa nu va mai avea gustul dorit .
3.5.3251

 

Print Friendly, PDF & Email

Categorii:Bucate fel de fel, cine usoare din timpul saptamanii, fan branza, Supe, ciorbe, Tin la silueta Tag-uri:fara foc, gazpacho, Rapid si sanatos, reteta de vara, supa, supa crema, supa de rosii

Previous Post: « Smoothie de piersici si ananas
Next Post: Tiramisu de vara cu fructe de padure »

Reader Interactions

Din aceeasi categorie:

 

Vinete la cuptor cu mozzarella si parmezan

 

Cartofi gratinati. Din intamplare

 

Sandwich pentru copii cu branza proaspata

 

Rulouri din friganele cu mere si scortisoara

 

Clatite pentru copii cu fructe si branza gouda

 

Salata mediteraneana cu paste si legume

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha test *

Rate this recipe:  

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram

Despre mine

Salut! Eu sunt Iulia - iubitoare de animale, familista, pasionata de fotografie si de mancare buna, mare amatoare de calatorii. 😊 Te invit alaturi mine, intr-o aventura culinara delicioasa, cu preparate elegante si savuroase, de care sa ne bucuram impreuna cu familia si prietenii 😊 Citeste mai mult…

Ma gasesti si pe Facebook

Facebook Pagelike Widget

Cauta un deliciu

Adaugate recent

 

Tort de Craciun cu mirodenii, turta dulce si caramel

 

Cina in familie cu fondue

 

Cartofi gratinati. Din intamplare

 

Placinta cu branza sarata. Pentru el

Preferatele voastre

 
 
 
 
 
 

Footer

contact:

iulia.enache@deliciisizambete.ro

2016-2018 Deliciisizambete. Toate drepturile rezervate.