A venit primavara! Hai afara, sa facem un om de zapadaaaa! 😀 Eu aduc morcovul si fularul, tu cauta niste carbuni pentru ochi 😛
Da, dragii mei, avem o primavara invernala, in toata puterea cuvantului, cu ger napraznic, de crapa pietrele si zapada pana la genunchi. Eu zic sa nu ne mai plangem de vremea rece si sa profitam la maxim, pentru ca de cativa ani incoace, iarna alba a devenit un lux, cel putin pentru zona in care locuiesc eu 🙂 Asa ca, haide la zapada!! 🙂
E adevarat ca nu pot purta inca pantofii preferati, dar ma pot bucura de manusile blanoase, cumparate de la targul de Craciun 😛
Printre o bataie cu bulgari si un coboras pe derdelus, am pornit cuptorul si am facut cei mai buni biscuiti de post! Sunt super deliciosi si atat de fragezi, de zici ca sunt cu unt 😛 Unde mai pui ca se fac si foarte usor si rapid: pui totul intr-un bol, amesteci, formezi, asezi in tava si bagi la cuptor.
Mie imi plac foarte mult dimineata, Catalin in schimb si-a luat in fiecare zi la pachet, la serviciu: ” Sunt minunati, iubitica! Ii mananc „la tastatura” – modul lui de a spune ca isi rezolva taskurile dar savureaza si biscuitii nevestei in acelasi timp 😛
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- faina = 320g
- ulei de cocos = 200g ( solid, pastrat la temperatura camerei, nu topit )
- banane = 2 buc ( mari, foarte coapte )
- zahar brut din trestie de zahar = 120g
- migdale crude = 90g ( tocate marunt )
- scortisoara = 1/2 lingurita ( optional )
- sare neiodata = 1/4 lingurita
Cum am procedat:
Am pasat intai banele cu o furculita, pana am obtinut un piure fin.
Intr-un bol incapator, am amestecat zaharul, bananele si uleiul de cocos, putin, cat sa se omogenizeze ingredientele. Uleiul trebuie sa fie moale dar inca solid, pastreaza-l la temperatura camerei, nu il topi, altfel nu vei mai obtine aceeasi textura. Am adaugat apoi faina, scortisoara si sarea si am amestecat cu o furculita. Vei vedea ca va rezulta un aluat sfaramicios, ceea ce este bine, asa trebuie sa fie! 🙂 Am pus si migdalele tocate si am framantat cateva secunde, cat sa se formeze aluatul. Am modelat intr-un rulou lung de cca 58cm, l-am „invelit” cu hartie de copt si l-am bagat la congelator pentru 10-15 minute, pana s-a intarit putin.
Dupa ce aluatul s-a intarit, l-am taiat in 32 de bucati, de 1,8-2cm latime ( cu aproximatie, in functie de lungimea ruloului ).
Am asezat bucatile pe o tava tapetata cu hartie de copt si am bagat in cuptorul preincalzit la 180g C pentru 20-22 de minute, pe nivelul din mijloc, pana cand marginile inferioare au devenit aurii.
Dupa ce ii scoti din cuptor, biscuitii vor fi moi la atingere, dar dupa ce se racesc se vor intari 🙂 .
Se pastreaza in recipient inchis ermetic, la temperatura camerei. Ca si valabilitate, pot sa iti dau un timp de 5 zile, atat au rezistat la noi, dar sigur tin si mai mult. 🙂
Pupici!
Lasă un răspuns