” Parca musti dintr-un norisor ” , asta mi-a spus Catalin cand a gustat prima data din fursecurile mele. Si sa stii ca nu a exagerat deloc 😛
Sunt atat de moi si usoare, atat de fine incat parca se topesc in gura si se fac super simplu, fara niciun pic de efort 🙂 .
Combinatia de unt, crema de branza si lamaie nu da gres niciodata. Tu ai incercat pana acum sa adaugi crema de branza in compozitia de biscuiti sau fursecuri? Fa o incercare, noi am fost foooartee incantati de rezultat. Ca dovada, fursecurile mele nu au „rezistat” mai mult de 2 zile 😀
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit ( pentru 24 buc ):
- unt = 110g ( cu continut de peste 80% grasime, la temperatura camerei )
- Crema de branza cu smantana Grace Delaco = 120g ( la temperatura camerei )
- zahar = 200g
- ou = 1 buc ( mare, la temperatura camerei )
- zeama de la 1 lamaie mica
- vanilie
- praf de copt bio = 1/2 lingurita ( fara fosfati )
- faina = 230g
- amidon din porumb = 2 linguri ( cca 40g )
Cum am procedat:
Am mixat intai crema de branza si untul, pana am obtinut o crema fina. A urmat zaharul, am omogenizat, apoi oul si vanilia, dupa care am pus zeama de lamaie. La final am incorporat treptat faina, amestecata cu praful de copt ( in 3 transe ). A rezultat un aluat foarte moale si lipicios. Am infasurat vasul foarte bine in folie de plastic si l-am bagat la frigider pentru cca 2 ore sau pana cand aluatul s-a intarit suficient incat sa poata fi modelat.
Odata intarit, aluatul va ramane tot lipicios, asa ca este necesar sa ne pudram mainile cu faina atunci cand lucram cu el.
Fursecurile se modeleaza foarte usor: cu ajutorul unei lingurite, am luat cate aproximativ 25-30g de aluat si, cu mainile pudrate cu multa faina, am dat forma unei bile. Am procedat la fel cu toata compozitia. La final, mi-au rezultat 24 de bilute de aluat pe care le-am asezat pe o tava tapetata cu hartie de copt. Inainte sa le bag in cuptor, am presat usor fiecare bila, nu mult, doar cat se le dau forma unui biscuit rotund. In timpul coptului fursecurile se vor lasa, asa ca este nevoie sa existe un spatiu de aproximativ 2 cm intre ele.
Am copt fursecurile la 190g C pentru aproximativ 16 minute, pe nivelul din centru.
Timpul de coacere variaza in functie de fiecare cuptor in parte, de aceea, trebuie sa fim foarte atenti. Dupa ce trec 10 minute, urmareste cu atentie, atunci cand incep sa se aureasca putin pe marginile inferioare, sunt gata. Daca le tii prea mult in cuptor, nu vor mai avea aceeasi textura.
Dupa ce s-au copt, le-am asezat pe un gratar si le-am lasat sa se raceasca complet.
Le-am servit pudrate cu putin zahar, alaturi de o ceasca de ceai de tei. Minunate! 🙂
Pupici!
- unt = 110g ( cu continut de peste 80% grasime, la temperatura camerei )
- Crema de branza cu smantana Grace Delaco = 120g ( la temperatura camerei )
- zahar = 200g
- ou = 1 buc ( mare, la temperatura camerei )
- zeama de la 1 lamaie mica
- vanilie
- praf de copt bio = ½ lingurita ( fara fosfati )
- faina = 230g
- amidon din porumb = 2 linguri ( cca 40g )
- Am mixat intai crema de branza si untul, pana am obtinut o crema fina.
- Am adaugat apoi oul si vanilia si am amestecat pana la omogenizare, dupa care am pus zeama de lamaie.
- La final am incorporat treptat faina, amestecata cu praful de copt ( in 3 transe ).
- A rezultat un aluat foarte moale si lipicios. Am acoperit vasul foarte bine cu folie de plastic si l-am bagat la frigider pentru cca 2 ore sau pana cand s-a intarit suficient incat sa poata fi modelat.
- Odata intarit, aluatul va ramane tot lipicios, asa ca este necesar sa ne pudram mainile cu faina atunci cand lucram cu el.
- Fursecurile se modeleaza foarte usor: cu ajutorul unei lingurite, am luat cate aproximativ 25-30g de aluat si, cu mainile pudrate cu multa faina, am dat forma unei bile. Am procedat la fel cu toata compozitia. La final, mi-au rezultat 24 de bilute de aluat pe care le-am asezat pe o tava tapetata cu hartie de copt.
- Inainte sa le bag in cuptor, am presat usor fiecare bila, nu mult, doar cat se le dau forma unui biscuit rotund.
- Am copt fursecurile la 190g C pentru aproximativ 16 minute, pe nivelul din centru.
- Dupa ce s-au copt, le-am asezat pe un gratar si le-am lasat sa se raceasca complet.
- Le-am servit pudrate cu putin zahar, alaturi de o ceasca de ceai de tei. Minunate! 🙂
Timpul de coacere variaza in functie de fiecare cuptor in parte, de aceea, trebuie sa fim foarte atenti. Dupa ce trec 10 minute, urmareste cu atentie, atunci cand incep sa se aureasca putin pe marginile inferioare, sunt gata. Daca le tii prea mult in cuptor, nu vor mai avea aceeasi textura.
Â
Lasă un răspuns