In reteta de astazi iti prezint un mod foarte simplu si foarte gustos de a pregati calamarul.
Gustul te va surprinde, vei vedea: este fresh, plin de aroma si foarte suculent. Ca garnitura pentru acest preparat am ales sa pregatesc un bulgur aromat cu multa verdeata proaspata. 🙂
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- lamele de calamar proaspat = 700g
- usturoi = 3 catei
- busuioc proaspat
- menta proaspata
- ulei de masline = 4 linguri
- zeama de la ½ de lamaie
- sare neiodata
- piper proaspat macinat
- rosii cherry = 16 buc
Bulgur:
- bulgur = 200g
- ulei de masline = 5 linguri
- unt = 20g
- ceapa uscata = 5 buc
- morcovi = 2 buc
- patrunjel = 1 legatura mare
- oregano = ½ lingurita
- tarhon = ½ lingurita
- busuioc = ½ lingurita
- sare neiodata
- piper proaspat macinat
- rosii cherry = 4 buc
- cimbru proaspat
Cum am procedat:
Am inceput cu calamarul: am taiat lamelele in bucati potrivite si le-am asezat intr-o marinata facuta din usturoiul pisat, busuiocul si menta tocate, uleiul de masline, zeama de lamaie, sare si piper. Am acoperit vasul cu folie de plastic si l-am pus la frigider pentru cel putin 30 de minute.
Intre timp am facut bulgurul. L-am clatit cu apa rece si l-am lasat sa se scurga foarte bine intr-o strecuratoare. Am pus la fiert morcovul si 2 cepe, cu putina sare si piper, intr-un litru de apa. Intre timp am tocat ceapa ramasa foarte marunt si am calit-o putin in 3 linguri de ulei de masline. Dupa ce s-a calit ceapa, am adaugat supa in care au fiert legumele, patrunjelul tocat, oregano, tarhon, busuioc. Am lasat pe foc 5 minute dupa care am pus bulgurul si untul. Am acoperit cu un capac si am lasat sa fiarba aproximativ 20 de minute. Dupa 15 minute, am adaugat rosiile cherry taiate in sferturi, cimbru proaspat si 2 linguri de ulei de masline. Dupa ce bulgurul a absorbit toata apa, am luat tigaia de pe foc, am asezonat dupa gust si am lasat acoperit cu capac pentru inca 15 minute.
Am scos calamarul din frigider si l-am fript intr-o tigaie grill foarte bine incinsa pentru aproximativ 8 minute, intorcand foarte des de pe o parte pe cealalta. Apoi am aranjat bucatile de calamar impreuna cu rosiile cherry pe bete de frigarui, cu grija pentru ca sa nu ma ard, ajutandu-ma de un servetel. Am condimentat cu sare si piper si am mai fript timp de 5 minute.
In marinata ramasa de la calamar am adaugat 1 lingurita de mustar, am mai asezonat putin cu sare si piper proaspat macinat si am facut un sos delicios pe care l-am folosit la servire.
Simplu si delicios!
Succes si pofta mare! 🙂
Tips:
Tine betele pentru frigarui pentru 30 de minute intr-o sticla cu apa calda, pentru a evita sa se arda la gatit :).
Lasă un răspuns