Imi plac tartele cu fructe proaspete, in special cele cu cirese! Imi place sa savurez combinatia care se creaza intre gustul ferm al fructului si textura matasoasa a cremelor, intre prospetimea cruda a cireselor si dulceata crocanta a aluatului de tarta. Cu fiecare muscatura parca se dezvolta senzatii noi: daca inchid ochii si trezesc doar simtul gustului, parca ma reintorc in mijlocul livezii de ciresi de acasa. Minunat! 🙂
Prajiturelele de astazi sunt un mic rasfat, de care te invit sa te bucuri chiar in aceasta dupa amiaza. De ce nu? Se fac foarte usor! Este dimineata si caldura nu ne-a cucerit inca termometrele, avem toate atuurile pentru a ne pune cuptoarele la treaba 🙂 . Hai sa incercam! 🙂
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
Pentru aluat:
- faina = 250g
- unt = 125g ( cu peste 80% grasime )
- zahar pudra = 50g
- ou proaspat = 1 buc
- coaja rasa de la 1/2 lamaie
- lapte dulce = 2 linguri
- un praf de sare neiodata
Pentru crema:
- mascarpone = 250g
- iaurt grecesc = 450g
- zahar pudra = 2 linguri
- gelatina = 1 plic
- cirese fara samburi = 360g
- coaja si zeama de la 2 portocale
Cum am procedat:
Aluatul este asemanator cu cel pe care l-am facut pentru minitartele cu caramel si ciocolata, in consecinta pasii sunt aceiasi. Din ingredientele de mai sus mi-au iesit 16 tartute 🙂 . Am cernut zaharul pudra si faina intr-un vas incapator, le-am amestecat cu untul folosindu-ma de o furculita, pana cand am obtinut o consistenta sfaramicioasa. Am incorporat apoi oul batut, un praf de sare, coaja de lamaie si laptele; a rezultat un aluat putin moale cu care se poate lucra foarte usor. L-am framantat foarte putin, cca 3 minute, l-am infasurat in folie de plastic si l-am bagat in frigider pentru 1 ora.
Dupa ce s-a finalizat timpul de racire, am scos aluatul din frigider, l-am impartit in 16 bucati de dimensiuni mici si am intins, pe rand, cate 1 bucata de aluat astfel incat sa se incadreze in dimensiunile formelor de minitarte din dotare 🙂 .
Am copt minitartutele in cuptorul preincalzit la 180 gr. C pentru 13 minute, dupa care le-am pus de o parte pentru a se raci ( aluatul va avea o culoare galben-aurie ).
Crema:
Am mixat iaurtul, mascarpone si zaharul pudra intr-un vas, dupa care am incorporat zeama de portocala. Am adaugat apoi gelatina, pregatita conform instructiunilor de pe ambalaj , am amestecat compozitia foarte bine, dupa care am turnat-o in formele de minitarte racite si am bagat prajiturele la frigider pentru 15 minute. Dupa ce s-au racorit putin, am asezat deasupra ciresele proaspete si coaja rasa de portocala.
Proaspat si delicios!
Succes si pofta dulce! 🙂
Lasă un răspuns