Luna aceasta am dedicat-o cireselor. Am vrut sa profit din plin de perioada cat inca mai sunt pe piata cirese romanesti, asa ca am bucatarit deserturi pe saturate 🙂 Saptamana trecuta ne-am rasfatat cu o Pavlova delicioasa cu crema pufoasa de branza, ciocolata neagra si un sos minunat din cirese si vin rosu, luni am facut niste Brownie vegane super ciocolatoase, cu cirese bineinteles iar astazi am ales sa pregatesc Cupcakes 🙂 .
Doar ce m-am intors din market cu cosul plin de bunatati de vara: fructe, legume, salate si crema de branza, nelipsita de pe lista, pentru ca ador sa prepar in perioada asta deserturi cu creme de branza. Tu nu? 🙂
Si ce dulce mai bun as putea face, care sa fie de sezon si sa nu imi rapeasca mult timp in bucatarie decat cupcakes! Dupa ce m-am apucat de treaba am realizat ca a durat mai mult sa ma decid asupra retetei, decat sa fac preparatul in sine 😀 Pentru ca odata decizia luata, in mai putin de 40 de minute decoram deja briosele mele pufoase, cu glazura de ciocolata, un top generos de crema de branza si cirese 🙂 .
Desertul meu s-a bucurat de un mare succes. Sincer, nu prea am avut emotii de data asta, era imposibil sa nu iasa ceva delicios. Am folosit crema de branza Delaco Grace , pentru textura ei fina si pentru ca nu m-a dezamagit niciodata, ori de cate ori am folosit-o, asa ca i-am ramas fidela 🙂 Este 100% naturala si are un gust delicat de smantana proaspata iar cu briosele mele s-a potrivit perfect.
Dar, hai sa vedem reteta! 🙂
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit ( pentru 12 buc. ):
- Pentru briose:
- faina = 220g
- unt = 110g ( la temperatura camerei )
- zahar brut din trestie = 200g
- oua = 2 buc ( mari sau 3 mici – la temperatura camerei )
- praf de copt bio = 1 lingurita rasa
- bicarbonat de sodiu = 1/4 lingurita
- sare neiodata = 1/4 lingurita
- vanilie ( dupa preferinta )
- smantana = 230g ( la temperatura camerei )
- Pentru crema:
- crema de branza Delaco Grace cu smantana = 2 cutii
- zahar pudra = 90g ( sau dupa gust )
- unt = 60g ( la temperatura camerei )
- dulceata de cirese = 2 linguri ( lichidul, fara fructe )
- Pentru glazura:
- ciocolata neagra = 80g
- lapte = 2 linguri
- Extra:
- cirese proaspete = 12 buc
Cum am procedat:
Briosele:
Am amestecat faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea si am lasat de o parte.
Intr-un vas incapator am mixat foarte bine untul cu zaharul, dupa care am incorporat smantana, ouale si vanilia. Am adaugat apoi treptat mixul de faina si am amestecat usor cu o paleta pana cand s-au incorporat toate ingredientele.
Am tapetat o tava pentru briose cu hartie speciala pentru copt si am turnat cate 1 lingura si jumatate de compozitie in fiecare compartiment. Am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180g C pentru 20 de minute sau pana cand o scobitoare inserata in centru a iesit curata.
Dupa ce au fost gata, le-am lasat in tava pentru inca 10 minute, dupa care le-am asezat pe un gratar sa se raceasca complet. Nu le-am indepartat forma de hartie.
Crema de branza:
Am mixat intai crema de branza si untul, dupa care am adaugat treptat zaharul pudra. La final am pus putin lichid dintr-un borcan de dulceata de cirese, pentru a obtine acea culoare frumoasa 🙂 . Poti omite, daca vrei. Am pastrat-o la frigider pentru 1 ora inainte de a o folosi. Daca ti se pare prea ferma dupa ce o scoti de la rece, amestec-o putin si mai las-o la temperatura camerei inca 10 minute. Daca consideri ca s-a branzit crema, nu intra in panica, mai adauga putin zahar pudra si bag-o la rece. Odata racita, o vei putea folosi cu succes 🙂 .
Glazura de ciocolata:
Intr-un bol am pus ciocolata rupta in bucati si laptele si am topit pe bain marie. Odata topita ciocolata, am amestecat usor cu o lingura pentru a se omogeniza si am lasat-o sa se raceasca.
Asamblare cupcakes:
Pe fiecare briosa ( ajunsa la temperatura camerei ) am pus intai 1 lingura rasa de glazura de ciocolata, apoi crema de branza si am asezat deasupra cate 1 cireasa inmuiata in ciocolata.
Sa aveti pofta! 🙂
Pupici!
- Pentru briose:
- faina = 220g
- unt = 110g ( la temperatura camerei )
- zahar brut din trestie = 200g
- oua = 2 buc ( mari sau 3 mici - la temperatura camerei )
- praf de copt bio = 1 lingurita rasa
- bicarbonat de sodiu = ¼ lingurita
- sare neiodata = ¼ lingurita
- vanilie ( dupa preferinta )
- smantana = 230g ( la temperatura camerei )
- Pentru crema:
- crema de branza Delaco Grace cu smantana = 2 cutii
- zahar pudra = 90g ( sau dupa gust )
- unt = 60g ( la temperatura camerei )
- dulceata de cirese = 2 linguri ( lichidul, fara fructe )
- Pentru glazura:
- ciocolata neagra = 80g
- lapte = 2 linguri
- Extra:
- cirese proaspete = 12 buc
- Briosele: Am amestecat faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea si am lasat de o parte.
- Intr-un vas incapator am mixat foarte bine untul cu zaharul, dupa care am incorporat smantana, ouale si vanilia.
- Am adaugat apoi treptat mixul de faina si am amestecat usor cu o paleta pana cand s-au incorporat toate ingredientele.
- Am tapetat o tava pentru briose cu hartie speciala pentru copt si am turnat cate 1 lingura si jumatate de compozitie in fiecare compartiment. Am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180g C pentru 20 de minute sau pana cand o scobitoare inserata in centru a iesit curata.
- Dupa ce au fost gata, le-am lasat in tava pentru inca 10 minute, dupa care le-am asezat pe un gratar sa se raceasca complet. Nu le-am indepartat forma de hartie.
- Crema de branza: Am mixat intai crema de branza si untul, dupa care am adaugat treptat zaharul pudra. La final am pus putin lichid dintr-un borcan de dulceata de cirese, pentru a obtine acea culoare frumoasa 🙂 . Poti omite, daca vrei.
- Am pastrat-o la frigider pentru 1 ora inainte de a o folosi. Daca ti se pare prea ferma dupa ce o scoti de la rece, amestec-o putin si mai las-o la temperatura camerei inca 10 minute.
- Glazura de ciocolata: Intr-un bol am pus ciocolata rupta in bucati si laptele si am topit pe bain marie. Odata topita ciocolata, am amestecat usor cu o lingura pentru a se omogeniza si am lasat-o sa se raceasca.
- Asamblare cupcakes: Pe fiecare briosa ( ajunsa la temperatura camerei ) am pus intai 1 lingura rasa de glazura de ciocolata, apoi crema de branza si am asezat deasupra cate 1 cireasa inmuiata in ciocolata.
Lasă un răspuns