Sa vorbim despre crocheteee!! 😛
Mari sau mici, alungite sau turtite, simple sau combinate, aceste delicii aurii ne incanta de fiecare data cu textura lor crocanta si gustul savuros. Din ce se fac? Din orice ai pofta: cu legume, branzeturi, carne, zarzavaturi sau mixuri intre ele, decizia este doar a ta, optiunile sunt multeee, felurite si delicioasee 🙂
Poti sa fii cel mai mofturos pofticios 😀 ca tot gasesti o crocheta care sa iti lase gura apa 😛 !
In mod traditional crochetele se prajesc in ulei pentru cateva minute pana cand devin crocante si aurii. Dar asta nu e o regula! Se pot prepara si in cuptor iar rezultatul este la fel, cu diferenta ca ultima varianta este mai sanatoasa 🙂 Am testat eu si sunt minunate! Daca iti faci griji pentru textura, nu e cazul, vor iesi crocante si super delicioase 🙂
Iti las mai jos reteta mea de crochete din piept de pui gatite la cuptor. In loc de pesmet am folosit quinoa, gatita in prealabil si mai apoi racita. Noua ne-au placut mult asa, in forma asta noua si parca crusta este si mai crocanta 🙂
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit ( pentru 10 buc) :
- piept de pui = 600g
- quinoa = 150g
- faina = 90g
- oua = 3buc
- paprika afumata = 1/2 lingurita
- sumac = 1 lingura
- cimbru uscat = 1 lingura
- usturoi granulat = 1 lingura
- sare neiodata
- piper proaspat macinat
- Sos de iaurt :
- iaurt grecesc = 3 linguri
- mustar Dijon = 1 lingurita
- miere de albine de salcam = 2 linguri
- hrean ras = 1/2 lingurita ( dupa gust )
- sare neiodata
- piper proaspat macinat
Cum am procedat:
Am gatit intai quinoa. Intr-un vas am pus quinoa impreuna cu 150ml apa si am fiert timp de 15 minute, pana cand quinoa a absorbit toata apa, amestecand din cand in cand. Pentru ca sa o racesc mai repede, am asezat-o pe o farfurie plata si am lasat-o sa ajunga la temperatura camerei. Quinoa trebuie gatita foarte bine, sa o lasi sa absoarba tot lichidul; este foarte important sa respectam proportia apa/quinoa – daca pui prea multa apa, quinoa nu va putea absorbi tot lichidul si nu o vei mai putea folosi pentru a imbraca bucatile de pui.
Am taiat pieptul de pui in fasii cu o latime de aproximativ doua degete, am sarat, piperat si am lasat de o parte.
Separat, am amestecat faina cu restul condimentelor.
Asamblare crochete:
Am dat intai bucatile de pui prin mixul de faina si condimente, foarte bine, sa fie acoperite toate partile, am inlaturat apoi excesul, am trecut prin ouale batute, apoi prin quinoa (racita). Am presat usor cu mainile quinoa pe fiecare bucata de carne, astfel incat sa fie bine „imbracate” .
Am asezat crochetele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am bagat in cuptorul preincalzit la 190g C , pe nivelul din mijloc. Am lasat cate 15-20 de minute pe fiecare parte, pana cand au devenit rumene si aurii.
Am servit crochetele noastre cu morcovi copti si un sos delicios de iaurt si mustar.
Sunt foarte bune calde dar si reci, deci le poti lua foarte usor la pachet pentru serviciu sau scoala 🙂
Pupici!
- piept de pui = 600g
- quinoa = 150g
- faina = 90g
- oua = 3buc
- paprika afumata = ½ lingurita
- sumac = 1 lingura
- cimbru uscat = 1 lingura
- usturoi granulat = 1 lingura
- sare neiodata
- piper proaspat macinat
- Sos de iaurt :
- iaurt grecesc = 3 linguri
- mustar Dijon = 1 lingurita
- miere de albine de salcam = 2 linguri
- hrean ras = ½ lingurita ( dupa gust )
- sare neiodata
- piper proaspat macinat
- Am gatit intai quinoa. Intr-un vas am pus quinoa impreuna cu 150ml apa si am fiert timp de 15 minute, pana cand quinoa a absorbit toata apa, amestecand din cand in cand. Pentru ca sa o racesc mai repede, am asezat-o pe o farfurie plata si am lasat-o sa ajunga la temperatura camerei. Quinoa trebuie gatita foarte bine, sa o lasi sa absoarba tot lichidul; este foarte important sa respectam proportia apa/quinoa - daca pui prea multa apa, quinoa nu va putea absorbi tot lichidul si nu o vei mai putea folosi pentru a imbraca bucatile de pui.
- Am taiat pieptul de pui in fasii cu o latime de aproximativ doua degete, am sarat, piperat si am lasat de o parte. Separat, am amestecat faina cu restul condimentelor.
- Asamblare crochete - Am dat intai bucatile de pui prin mixul de faina si condimente, foarte bine, sa fie acoperite toate partile, am inlaturat apoi excesul, am trecut prin ouale batute, apoi prin quinoa (racita). Am presat usor cu mainile quinoa pe fiecare bucata de carne, astfel incat sa fie bine "imbracate" .
- Am asezat crochetele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am bagat in cuptorul preincalzit la 190g C , pe nivelul din mijloc. Am lasat cate 15-20 de minute pe fiecare parte, pana cand au devenit rumene si aurii.
- Am servit crochetele noastre cu morcovi copti si un sos delicios de iaurt si mustar.
Mariana
Foarte foarte foarte interesanta varianta cu quinoa.E prima oara cand vad asa ceva,maine chiar voi incerca.Multumesc de idee.
iulia
Multumesc si eu 🙂