Da, sunt vinovata! Imi place puiul prajit de la KFC, sub toate formele lui de prezentare :D. Bineinteles ca nici consortul nu se lasa mai prejos, insa el prefera crispy strips 😛 . Pofta pentru aceste preparate gustoase ( sa recunoastem ) castiga in fata dorintei noastre de a ne hrani sanatos, cam o data la doua luni 😀 ; bineinteles ca nu este o regula, incercam sa ne mai abtinem si de multe ori reusim sa marim perioada intre escapadele fast-food.
Ne consolam insa cu gandul ca portia de crispy savurata atunci, va fi anihilata si exterminata cu detrerminare 😛 de restul alimentelor pe care le consumam in mod frecvent: fructe si legume proaspete, carne maxim de doua ori pe saptamana, sucuri fresh, etc. Da, stiu, ma amagesc singura :)).
Am vrut sa ii fac o surpriza lui Catalin si sa il astept cu o portie de crispy minunati facuti de mine. Aveam o bucata proaspata de carne de curcan, perfecta pentru ce mi-am propus. Am incercat sa gatesc un preparat gustos, crocant si spicy bineineinteles, cat mai apropiat de original, insa fara a praji. Solutia din bucataria mea pentru orice preparat prajit, este hartia de copt si cuptorul meu minunat! Da, eu coc orice altii prajesc 🙂 .
Crispy strips neprajiti?? Da. Si sunt foarte gustosi, crocanti la exterior si fragezi la interior, minunati! Au fost un deliciu.
Iata cum am transformat un produs de fast-food plin de calorii si grasime, intr-un preparat sanatos si cu mult mai putine calorii.
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- piept de curcan = 300g
- lapte dulce = 200ml
- albus de ou = 1 buc
- faina alba =4 linguri
- sare neiodata
- piper proaspat macinat
- fulgi de chilli
- paprika afumata
- fulgi de porumb = 150g
- cartofi dulci = 2 buc
- ulei de masline = 4 linguri
Cum am procedat:
Am taiat pieptul de curcan in fasii si l-am pus la frigider impreuna cu laptele dulce intr-un castron acoperit, pentru minim 2 ore.
Dupa aceea am scurs bine bucatile de carne si le-am sters cu prosop de hartie, am condimentat dupa bunul meu plac cu sare si piper, am dat prin faina amestecata cu fulgii de chilli si paprika, apoi prin albusul de ou batut si la final prin fulgii de porumb zdrobiti. Am asezat bucatile de carne intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei de masline ( 1 lingura ). Cu ajutorul unei pensule de bucatarie am pus putin ulei si peste bucatile de crispy, nu mult, cateva picaturi pe fiecare bucata. Am bagat tava in cuptorul preincalzit la 190 gr. C pentru 25 de minute.
Cartofii dulci se pregatesc extrem de usor: i-am taiat sub forma wedges, i-am condimentat cu sare, piper si paprika afumata, i-am uns cu putin ulei de masline si i-am gatit pe hartie de copt la 190 gr. C pentru 35 de minute.
Am servit bucatile de crispy si cartofi dulci alaturi de un sos minunat facut din usturoi, putina maioneza de casa si sos ketchup.
Pentru o masa mai sanatoasa poti inlocui sosul de maioneza cu unul pe baza de iaurt 🙂
Succes si pofta mare!
Lasă un răspuns