• Meniu de navigare principal
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Delicii si Zambete

Ingrediente simple. Retete delicioase

  • Acasa
  • Dulciuri
  • Bucate fel de fel
    • fan branza
    • Vegetariene
      • Dulci
      • Sarate
    • Cu carne
    • Fara carne
    • Peste, fructe de mare
    • Pizza, paste, aluaturi
    • Supe, ciorbe
    • Bunatati pt. micul dejun
  • Tin la silueta
    • Fara gluten
    • Cine usoare din timpul saptamanii
    • deserturi care nu ingrasa :)
  • Cum se face
  • Masa la pachet
  • Cocktails&drinks
    • cu alcool
    • fara alcool

Crema de branza

1 august 2017 by iulia 2 comentarii

De ce prefer crema de branza facuta de mine si nu pe cea din comert?

In primul rand pentru ca stiu ce mananc, am incredere in ce am folosit si se face atat de usor incat, sincer, nu merita sa o procur din magazin 🙂 . Reteta este foarte simpla: din doar 2 ingrediente si intr-un timp relativ scurt, 30 de minute maxim, obtin cea mai buna crema de branza facuta in casa. Consistenta fina si cremoasa, textura tartinabila, satisfactie garantata! 🙂

La ce o folosim? La tot ce avem pofta si ne poarta imaginatia 😛 – prajituri, creme, inghetata, tartine calde sau reci, cheesecake, glazuri pentru cornuri si rulouri duci sau sarate si cate si mai cate bunatati.

Incercati-o fie simpla, cu putina sare sau transformati-o intr-o feerie de arome, in combinatie cu putin piper rosu si verdeturi proaspete, cu ceapa verde, paprika dulce sau afumata, sau adaugati iaurt grecesc, miere, un strop de  vanilie si obtineti cea mai fina crema pentru tort 🙂 . Posibilitatile sunt infinite, totul depinde de imaginatia noastra.

Hai sa vedem!

Cu drag si cu un zambet,

Iulia

Ce am folosit ( pentru 330g crema de branza ):

  • lapte = 2l ( cu peste 3,5% continut de grasime, preferabil de tara )
  • zeama de lamaie = 6 linguri ( proaspat stors )
  • sare neiodata = 1 lingurita ( lingurita rasa sau dupa gust )

Cum am procedat:

Am pus laptele la fiert intr-o cratita cu fund dublu si l-am lasat sa dea intr-un clocot, amestecand din cand in cand. Cand a inceput sa fiarba, am redus putin focul ( mediu, spre mic ) si am inceput sa adaug zeama de lamaie, treptat, cate 1 lingura, la interval de 1 minut, intre repetari si amestecand usor. Dupa primele 2 linguri adaugate, vei observa cum zerul se separa de materiile solide si laptele ” se branzeste”, cum se spune in popor 🙂 , continuam procesul pana cand terminam zeama de lamaie, amestecand in continuu.

Odata ce am terminat de adaugat zeama de lamaie si zerul nostru este complet separat si clarificat ( are o culoare usor verzuie ), am oprit focul.

Intre timp am pregatit o strecuratoare cu ochiuri fine, acoperita cu o bucata curata de tifon si asezata deasupra unei oale de dimensiune mai mare, in care sa se scurga ulterior zerul ( vezi foto ).  Dupa ce am oprit focul, am turnat compozitia rezultata in strecuratoarea acoperita cu tifon, treptat si cu grija, ca sa nu ma ard 🙂 . Am lasat branza la scurs pentru cca 20  de minute.

Am rasturnat apoi branzica proaspat obtinuta in robotul de bucatarie, am adaugat putina sare si am „robotit” timp de cateva minute, pana ce am obtinut o textura fina si cremoasa. Asta a fost tot! Ce ziceti? Incercati si voi?  Va garantez ca va fi pe placul tuturor:  soti, copii, parinti sau bunici, chiar si pisici, daca aveti 😛 .

Pana data viitoare, va doresc Spor la bucatarit si pofta cremoasa de branzica facuta in casa! 🙂

Daca ti-a placut reteta mea sau daca ai vreo sugestie de adaugat, poti lasa un comentariu mai jos sau poti da like paginii mele de facebook, pentru a fi la curent cu toate noutatile publicate pe site.

Multumesc! 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Categorii:Cum se face Tag-uri:crema de branza

Previous Post: « Inghetata cheesecake cu mure si zmeura
Next Post: Prajitura vegana cu caise si ghimbir »

Reader Interactions

Comentarii

  1. Eta

    12 mai 2021 la ora 16:25

    Și dacă nu am cratiță cu fund dublu, ce fac?

    Răspunde
    • iulia

      12 mai 2021 la ora 17:13

      Buna! In acest caz, te sfatuiesc sa amesteci mai des in lapte, pentru a nu se prinde de fundul cratitei.

      Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha test *

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram

Despre mine

Salut! Eu sunt Iulia - iubitoare de animale, familista, pasionata de fotografie si de mancare buna, mare amatoare de calatorii. 😊 Te invit alaturi mine, intr-o aventura culinara delicioasa, cu preparate elegante si savuroase, de care sa ne bucuram impreuna cu familia si prietenii 😊 Citeste mai mult…

Ma gasesti si pe Facebook

Facebook Pagelike Widget

Cauta un deliciu

Adaugate recent

 

Tort de Craciun cu mirodenii, turta dulce si caramel

 

Cina in familie cu fondue

 

Cartofi gratinati. Din intamplare

 

Placinta cu branza sarata. Pentru el

Preferatele voastre

 
 
 
 
 
 

Footer

contact:

iulia.enache@deliciisizambete.ro

2016-2018 Deliciisizambete. Toate drepturile rezervate.