De fiecare data cand suntem in perioada postului si vreau sa gatesc ceva usor si rapid, alegerea este foarte simpla: couscous cu legume . Cu minimum de efort si fara a face dezastru in bucatarie, in maxim 30 de minute totul este pregatit – delicios, aburind si gata pentru a fi savurat de gurile noastre flamande! 🙂
Iti recomand sa incerci aceasta combinatie, este foarte gustoasa si are putine calorii; este un preparat foarte usor de care te poti bucura oricand in timpul saptamanii, la pranz sau cina – fara regrete!
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit ( pentru 2 persoane ):
- couscous = 150g
- ulei de masline = 3 linguri
- apa fierbinte = 200ml
- sare neiodata
- piper proaspat macinat
- busuioc proaspat
- usturoi granulat = 1 lingurita
- vinete = 2 buc
- dovlecei = 3 buc
- seminte de susan = 1 lingurita
- pesmet = 1 lingura
- cimbru proaspat
Cum am procedat:
Am pregatit mai intai legumele: le-am spalat foarte bine, le-am sters cu un prosop de hartie, le-am taiat rondele (de grosime potrivita), le-am condimentat cu sare si piper si le-am asezat intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Le-am uns cu 2 linguri de ulei de masline, am presarat pesmetul pe deasupra si am bagat in cuptorul preincalzit la 190 g C pentru 30 de minute ( pana cand s-au rumenit frumos ).
Cu 10 minute inainte de a fi gata legumele, am facut couscous-ul. Am fiert cca 200ml de apa cu putina sare. Am pus couscous-ul intr-o cratita, am adaugat praful de usturoi, putin piper , o lingura de ulei de masline si am amestecat cu ajutorul unei furculite. Am turnat apoi peste el, apa fierbinte si am lasat pentru aproximativ 7 minute acoperit cu un capac. Dupa ce a absorbit toata apa si s-a umflat putin, am adaugat o mana de busuioc tocat si am potrivit gustul de sare si piper.
Am servit couscous-ul fierbinte, alaturi de legumele coapte peste care am presarat cateva seminte de susan si cimbru proaspat.
Rapid, usor si foarte gustos!
Pofta buna! 🙂
Lasă un răspuns