• Meniu de navigare principal
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Delicii si Zambete

Ingrediente simple. Retete delicioase

  • Acasa
  • Dulciuri
  • Bucate fel de fel
    • fan branza
    • Vegetariene
      • Dulci
      • Sarate
    • Cu carne
    • Fara carne
    • Peste, fructe de mare
    • Pizza, paste, aluaturi
    • Supe, ciorbe
    • Bunatati pt. micul dejun
  • Tin la silueta
    • Fara gluten
    • Cine usoare din timpul saptamanii
    • deserturi care nu ingrasa :)
  • Cum se face
  • Masa la pachet
  • Cocktails&drinks
    • cu alcool
    • fara alcool

Couscous cu busuioc si legume coapte

9 august 2016 by iulia Lasa un comentariu

De fiecare data cand suntem in perioada postului si vreau sa gatesc ceva usor si rapid, alegerea este foarte simpla: couscous cu legume . Cu minimum de efort si fara a face dezastru  in bucatarie, in maxim 30 de minute  totul este pregatit –  delicios,  aburind si gata pentru a fi savurat de gurile noastre flamande!  🙂

Iti recomand sa incerci aceasta combinatie, este foarte gustoasa si are putine calorii;  este un preparat foarte usor de care te poti bucura oricand in timpul saptamanii, la pranz sau cina – fara regrete!

Cu drag si cu un zambet,

Iulia

IMG_1534

Ce am folosit ( pentru 2 persoane ):

  • couscous = 150g
  • ulei de masline = 3 linguri
  • apa fierbinte = 200ml
  • sare neiodata
  • piper proaspat macinat
  • busuioc proaspat
  • usturoi granulat = 1 lingurita
  • vinete = 2 buc
  • dovlecei = 3 buc
  • seminte de susan = 1 lingurita
  • pesmet = 1 lingura
  • cimbru proaspat

Cum am procedat:

Am pregatit mai intai legumele: le-am spalat foarte bine, le-am sters cu un prosop de hartie, le-am taiat rondele (de grosime potrivita), le-am condimentat cu sare si piper si le-am asezat intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Le-am uns cu 2 linguri de ulei de masline, am presarat pesmetul pe deasupra si am bagat in cuptorul preincalzit la 190 g C pentru 30 de minute ( pana cand s-au rumenit frumos ).

IMG_1548

Cu 10 minute inainte de a fi gata legumele, am facut couscous-ul.  Am fiert cca 200ml de apa cu putina sare.  Am pus couscous-ul  intr-o cratita, am adaugat praful de usturoi, putin piper , o lingura de ulei de masline si am amestecat  cu ajutorul unei furculite. Am turnat apoi peste el, apa fierbinte si am lasat pentru aproximativ  7 minute acoperit cu un capac. Dupa ce a absorbit toata apa si s-a umflat putin, am adaugat o mana de busuioc tocat si am potrivit gustul de sare si piper.

Am servit couscous-ul fierbinte, alaturi de legumele coapte peste care am presarat cateva seminte de susan si cimbru proaspat.

Rapid, usor si foarte gustos!

Pofta buna! 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Categorii:cine usoare din timpul saptamanii, Sarate, Tin la silueta, Vegetariene Tag-uri:busuioc, couscous, couscous cu legume, de post, dovlecel, vinete

Previous Post: « Conuri de inghetata fara zahar cu mure si zmeura
Next Post: Pizza mea de post »

Reader Interactions

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha test *

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram

Despre mine

Salut! Eu sunt Iulia - iubitoare de animale, familista, pasionata de fotografie si de mancare buna, mare amatoare de calatorii. 😊 Te invit alaturi mine, intr-o aventura culinara delicioasa, cu preparate elegante si savuroase, de care sa ne bucuram impreuna cu familia si prietenii 😊 Citeste mai mult…

Ma gasesti si pe Facebook

Facebook Pagelike Widget

Cauta un deliciu

Adaugate recent

 

Tort de Craciun cu mirodenii, turta dulce si caramel

 

Cina in familie cu fondue

 

Cartofi gratinati. Din intamplare

 

Placinta cu branza sarata. Pentru el

Preferatele voastre

 
 
 
 
 
 

Footer

contact:

iulia.enache@deliciisizambete.ro

2016-2018 Deliciisizambete. Toate drepturile rezervate.