iulia 10 min. 30 min.

De fiecare data cand suntem in perioada postului si vreau sa gatesc ceva usor si rapid, alegerea este foarte simpla: couscous cu legume . Cu minimum de efort si fara a face dezastru  in bucatarie, in maxim 30 de minute  totul este pregatit –  delicios,  aburind si gata pentru a fi savurat de gurile noastre flamande!  🙂

Iti recomand sa incerci aceasta combinatie, este foarte gustoasa si are putine calorii;  este un preparat foarte usor de care te poti bucura oricand in timpul saptamanii, la pranz sau cina – fara regrete!

Cu drag si cu un zambet,

Iulia

IMG_1534

Ce am folosit ( pentru 2 persoane ):

  • couscous = 150g
  • ulei de masline = 3 linguri
  • apa fierbinte = 200ml
  • sare neiodata
  • piper proaspat macinat
  • busuioc proaspat
  • usturoi granulat = 1 lingurita
  • vinete = 2 buc
  • dovlecei = 3 buc
  • seminte de susan = 1 lingurita
  • pesmet = 1 lingura
  • cimbru proaspat

Cum am procedat:

Am pregatit mai intai legumele: le-am spalat foarte bine, le-am sters cu un prosop de hartie, le-am taiat rondele (de grosime potrivita), le-am condimentat cu sare si piper si le-am asezat intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Le-am uns cu 2 linguri de ulei de masline, am presarat pesmetul pe deasupra si am bagat in cuptorul preincalzit la 190 g C pentru 30 de minute ( pana cand s-au rumenit frumos ).

IMG_1548

Cu 10 minute inainte de a fi gata legumele, am facut couscous-ul.  Am fiert cca 200ml de apa cu putina sare.  Am pus couscous-ul  intr-o cratita, am adaugat praful de usturoi, putin piper , o lingura de ulei de masline si am amestecat  cu ajutorul unei furculite. Am turnat apoi peste el, apa fierbinte si am lasat pentru aproximativ  7 minute acoperit cu un capac. Dupa ce a absorbit toata apa si s-a umflat putin, am adaugat o mana de busuioc tocat si am potrivit gustul de sare si piper.

Am servit couscous-ul fierbinte, alaturi de legumele coapte peste care am presarat cateva seminte de susan si cimbru proaspat.

Rapid, usor si foarte gustos!

Pofta buna! 🙂

Thanks for sharing:

Print Friendly, PDF & Email