Cornurile astea sunt atat de bune, incat le-as face in fiecare zi!! 🙂
Aluatul foietaj care se desface in straturi – straturi, gustul matasos de unt, crema delicioasa de ciocolata de casa, toate se combina perfect, pentru a crea un desert incredibil de pufos si fraged.
Noteaza repede reteta 🙂
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- faina alba = 500g
- lapte dulce = 230ml
- ulei = 100ml
- drojdie uscata = 7 g
- zahar = 5 linguri
- 1 albus
- 1 galbenus+ 1lingura lapte dulce – pentru uns
- un praf de sare neiodata
- unt = 80g
- Nutella de casa
Cum am procedat:
Am cernut faina si am adaugat drojdia uscata. Am facut o gaura in mijloc si am pus laptele caldut, uleiul, zaharul si albusul de ou. Am framantat putin , apoi am adaugat sarea si am continuat sa framant pentru cca 10 minute. Am pus aluatul intr-un vas uns cu o picatura de ulei, am acoperit cu un prosop curat si l-am lasat sa se odihneasca 30 de minute.
Dupa ce a trecut timpul de repaos, l-am impartit in 8 bucati egale.
Am uns blatul de lucru cu putin ulei de floarea soarelui si am intins bucatile de aluat in foi rotunde, cu o grosime de cca 2 cm . Le-am uns cu untul moale ( la temperatura camerei ) si le-am aseazat una peste cealalta. Ultima foaie nu se unge; am presat apoi usor cu mainile turnuletul de foi si l-am intors pe cealalta parte. Am intins bucatile suprapuse de aluat intr-o foaie de 1 cm grosime si am taiat in 8 triunghiuri . Am intins pe fiecare cate o lingurita de nutella, am rulat cu grija incepand de la baza spre varf si am lasat cornurile in tava, la dospit pentru 30 de minute. Le-am uns cu amestecul din galbenus de ou si lapte dulce si le-am copt la 190°C pentru 15 minute, pana cand au devenit rumene si apetisante.
Succes si pofta de cornuri! 🙂
Lasă un răspuns