• Meniu de navigare principal
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Delicii si Zambete

Ingrediente simple. Retete delicioase

  • Acasa
  • Dulciuri
  • Bucate fel de fel
    • fan branza
    • Vegetariene
      • Dulci
      • Sarate
    • Cu carne
    • Fara carne
    • Peste, fructe de mare
    • Pizza, paste, aluaturi
    • Supe, ciorbe
    • Bunatati pt. micul dejun
  • Tin la silueta
    • Fara gluten
    • Cine usoare din timpul saptamanii
    • deserturi care nu ingrasa :)
  • Cum se face
  • Masa la pachet
  • Cocktails&drinks
    • cu alcool
    • fara alcool

Cornuri turcesti cu nutella de casa

20 aprilie 2016 by iulia Lasa un comentariu

corn2Cornurile astea sunt atat de bune,  incat le-as face in fiecare zi!!  🙂

Aluatul foietaj care se desface in straturi – straturi, gustul matasos de unt, crema delicioasa de ciocolata de casa, toate se combina perfect,  pentru a crea un desert incredibil de pufos si fraged.

Noteaza repede reteta 🙂

Cu drag si cu un zambet,

Iulia

Ce am folosit:

  • faina alba  = 500g
  • lapte dulce =  230ml
  • ulei = 100ml
  • drojdie uscata = 7 g
  • zahar = 5 linguri
  • 1 albus
  • 1 galbenus+ 1lingura lapte dulce – pentru uns
  • un praf de sare neiodata
  • unt = 80g
  • Nutella de casa

cornuri-copCum am procedat:

Am cernut  faina si am adaugat  drojdia uscata. Am facut o gaura in mijloc si am pus laptele caldut, uleiul, zaharul si albusul de ou. Am framantat putin , apoi am adaugat  sarea si am continuat sa framant pentru cca 10 minute.  Am pus aluatul  intr-un vas uns cu o picatura de ulei, am acoperit cu un prosop curat  si l-am lasat sa se odihneasca  30 de minute.

Dupa ce a trecut timpul de repaos, l-am  impartit in 8 bucati egale.

Am uns  blatul de lucru cu putin ulei de floarea soarelui si am intins bucatile de aluat in foi rotunde, cu o grosime de cca 2 cm . Le-am uns  cu untul moale ( la temperatura camerei ) si le-am aseazat una peste cealalta. Ultima foaie nu se unge; am presat apoi usor  cu mainile turnuletul de foi si l-am intors  pe cealalta parte. Am  intins  bucatile suprapuse de aluat intr-o foaie de 1 cm grosime si am taiat in 8 triunghiuri . Am intins pe fiecare cate o lingurita de nutella, am rulat cu grija incepand de la baza spre varf  si am lasat cornurile in tava, la dospit pentru 30 de minute. Le-am  uns cu amestecul din galbenus  de ou si lapte dulce si le-am  copt  la 190°C pentru 15 minute, pana cand au devenit rumene si apetisante.

Succes si pofta de cornuri! 🙂

corn1

Print Friendly, PDF & Email

Categorii:Dulciuri Tag-uri:cornuri, nutella

Previous Post: « PASTE CU SOMON SI SOS DE SMANTANA
Next Post: Pizza rustica cu ton si rucola »

Reader Interactions

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha test *

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram

Despre mine

Salut! Eu sunt Iulia - iubitoare de animale, familista, pasionata de fotografie si de mancare buna, mare amatoare de calatorii. 😊 Te invit alaturi mine, intr-o aventura culinara delicioasa, cu preparate elegante si savuroase, de care sa ne bucuram impreuna cu familia si prietenii 😊 Citeste mai mult…

Ma gasesti si pe Facebook

Facebook Pagelike Widget

Cauta un deliciu

Adaugate recent

 

Tort de Craciun cu mirodenii, turta dulce si caramel

 

Cina in familie cu fondue

 

Cartofi gratinati. Din intamplare

 

Placinta cu branza sarata. Pentru el

Preferatele voastre

 
 
 
 
 
 

Footer

contact:

iulia.enache@deliciisizambete.ro

2016-2018 Deliciisizambete. Toate drepturile rezervate.