Cornuri pufoaseee, cornuri ce se topesc in gura, cornuri pe care le savurezi intr-o secunda si te gandesti la ele toata ziua!!!
Asa sunt aceste minunate cornuri pe care noi le mancam ca in armata: viteza fulger! :))
Fa o incercare! Sunt sigura ca si tu vei fi cucerita de textura lor pufoasa, nu te vei opri doar la unul, garantez! 😛
Noua ne plac foarte mult si umplute cu magiun de prune Topoloveni sau nutella facuta tot in casa.
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- faina alba = 500g
- lapte dulce = 250 ml ( caldut )
- unt = 40g ( moale )
- drojdie uscata = 8g
- miere de albine de salcam = 5 linguri
- un praf de sare neiodata
- branza de vaca = 400g
- oua = 2 buc
- smantana = 2 linguri
- zahar = 100g
- esenta de vanilie
- 2 galbenusuri + 1 lingurita lapte dulce pentru uns
Cum am procedat:
Am facut mai intai o maia din drojdie si doua linguri de apa calda si am lasat-o de o parte 15 minute, acoperita cu un prosop. Am dizolvat mierea de albine in laptele cald, apoi am adaugat untul si am amestecat usor pana ce s-a topit. Intr-un bol incapator am pus faina, drojdia, sarea si amestecul de lapte, miere si unt si am framantat un aluat elastic si nelipicios. L-am lasat apoi la dospit intr-un loc calduros, ferit de curentii de aer rece, aproximativ 60 de minute, pana cand si-a dublat volumul. Intre timp am facut umplutura. Am ras branza intr-un bol si am amestecat-o cu ouale, smantana, zaharul si esenta de vanilie.
Dupa ce a crescut frumos, am asezat aluatul pe blatul pudrat cu faina si am intins o foaie rotunda pe care am sectionat-o in patru triunghiuri egale, dupa care am taiat fiecare triunghi in jumatate, obtinand 8 bucati de aluat. Am asezat pe fiecare bucata cate 1 lingura din umplutura de branza si am inceput sa formez cornurile, ruland de la baza spre varf.
Le-am uns cu galbenusurile amestecate cu lapte dulce si am bagat in cuptorul preincalzit la 170 gr. C pentru 17 minute, pana cand s-au rumenit atat de frumos, de imi lasa gura apa 🙂 .
Succes la copt si pofta de cornuri! 🙂
Lasă un răspuns