Cornuri cu ciocolata? Da, dar de post si la fel de delicioase: aluatul este minunat de fraged iar crema mmmmm un deliciu 🙂
Iata mai jos, cum poti sa regasesti gustul matasos de dulce al ciocolatei, intr-un preparat savuros de post / vegan.
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
Pentru aluat:
- faina alba = 1kg ( + extra pentru pudrat blatul de lucru )
- drojdie uscata = 14g
- ulei floarea soarelui = 200ml
- lapte de soia = 500ml
- sare neiodata = 1 lingurita
- miere de albine de salcam = 5 linguri ( sau nectar de agave pentru un preparat vegan ) ( + extra pentru uns )
Pentru umplutura:
- nutella de casa = 80g
- ciocolata neagra = 80g ( continut cu peste 70% cacao)
- miere de albine de salcam = 2 lingurite ( sau nectar de agave pentru un preparat vegan )
- lapte de soia = 2 linguri
Pentru glazura:
- ciocolata neagra = 40g ( continut cu peste 70% cacao)
Cum am procedat:
M-am ocupat mai intai de aluat. Am folosit aceeasi metoda de lucru ca si pentru cornurile fragede cu magiun de dovleac Topoloveni .
In timp ce aluatul a stat cuminte la dospit, am avut timp suficient sa fac umplutura. Am topit ciocolata pe baie de abur si am lasat-o sa se raceasca incet, dupa care am adaugat-o peste nutella de casa, amestecand foarte bine impreuna cu restul ingredientelor pana ce s-au omogenizat.
Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, l-am impartit in 2. Am intins o foaie rotunda si am sectionat in 8 triunghiuri. Pe fiecare triunghi am pus cate o lingurita din umplutura cu ciocolata, am intins pe centrul aluatului, lasand marginile libere si am rulat de la baza spre varf.
Am asezat cornurile in tava tapetata cu hartie de copt si am bagat la cuptorul preincalzit la 180 gr. C pentru 25 minute. Dupa ce le-am scos din cuptor le-am uns cu putina miere dupa care le-am stropit cu glazura facuta din ciocolata topita.
Din compozitia de mai sus mi-au rezultat doua tavi de cate 8 bucati mari de cornuri cu ciocolata fragede, delicioase si atat de ciocolatoase incat cu greu ne-am oprit doar la unul 😛
Succes si apetit ciocolatos! 🙂
Lasă un răspuns