Acum doua saptamani am fost in vizita la parinti si ca de fiecare data, ne-am intors incarcati cu bunatati proaspete din gradina si atat de gustoase, cum numai pamantul de acasa poate sa rodeasca 🙂 . Cum ne aflam in plin sezon al murelor si al zmeurei, ne-am cules cate o ladita parfumata de dulceata acestor fructe minunate.
Ajunsi acasa, am descarcat bagajele, am aranjat bunatatile in spatiul desemnat fiecareia si ne-am facut planul de lucru: ce facem din atatea fructe? 🙂 Nu ne-am ingrijorat,  pentru ca pofta si inspiratia noastra culinara ne salveaza de fiecare data cand ne aflam intr-un impas de genul acesta 🙂 .
Am decis : vom bucatari doua minunate delicii de vara – tarta crumble si inghetata ! Scurt si concis!
Ne-am felicitat pentru decizia luata si ne-am apucat de treaba! 🙂
Mai jos iti prezint reteta pentru inghetata; nu contine deloc zahar adaugat, este foarte racoritoare si parfumata , o adevarata feerie de culoare, gust si aroma!
Cu drag si cu un zmabet,
Iulia
Ce am folosit:
- mure = 300g
- zmeura = 300g
- banane = 4 buc ( foarte coapte )
- iaurt grecesc = 200g
- smantana dulce pentru frisca = 400ml ( smantana din lapte de vaca )
- miere de albine de salcam = 3 linguri
- esenta de vanilie
Topping:
- zmeura = 100g
- miere = 2 linguri
Cum am procedat:
Am pus fructele in blender si le-am pasat foarte bine, dupa care le-am amestecat cu iaurtul, mierea de albine, esenta de vanilie si la final cu frisca batuta, adaugata treptat.
Asta a fost tot! 🙂
Am pus  compozitia in masina de inghetata pentru 30 de minute iar apoi in congelator pana a doua zi.
Forma de con am obtinut-o foarte simplu: am facut conuri din hartie de copt si le-am „securizat” foarte bine, de sus pana jos, cu banda adeziva. Ca sa aiba stabilitate in congelator le-am asezat intr-un suport facut dintr-o cutie de pantofi 😛 . Am gaurit capacul cutiei, din loc  in loc, in functie de numarul de conuri pe care am vrut sa le fac iar la final, dupa ce am turnat compozitia de inghetata, am asezat conurile in orificiile create, cu varful in jos, bineinteles, pentru ca altfel as fi muncit degeaba :)) . Am bagat cutia in congelator si gata! Foarte simplu, nu? 🙂
Topping-ul se face foarte usor: am pus zmeura impreuna cu mierea de albine intr-o cratita pe foc, pentru 30 de minute, dupa care am lasat sa se raceasca. Gata! Simplu si delicios!
Succes si pofta racoritoare de inghetata asta fructata! 🙂
Lasă un răspuns