Iata ca a sosit timpul sa testam o noua reteta de coaste de porc 😛 .
Ne-am dat intalnire in bucatarie, sambata, pe la orele 17:00.
Am scos din frigider costitele proaspete si le-am asezat pe blatul de lucru. Ne-am indreptat privirile catre bucatile de carne rozalii, care sedeau resemnate pe tocator, dupa care unul catre celalalt, din nou catre costite; cautam sa ne dam seama cum sa le bucatarim cand, dintr-o data, ne-am ridicat privirea amandoi si ne-am intalnit intr-un suras. (sa fiu sincera, era mai mult un ranjet, dar in fine, sa revin 😛 ). Decizia era luata: urma sa le acoperim in haina de miere, mustar si mirodenii, sa le tinem la frig peste noapte, dupa care sa le aruncam in cuptorul incins si sa le uitam acolo cateva ore, la foc lenes.
Si cum pofta noastra invinge de fiecare data, am aruncat printre ele si niste cartofiori copti, un sos clandestin in care se refugiasera cateva linguri de iaurt si cativa catei de usturoi zdrobiti, totul ‘’curatat’’ in tihna cu ceva bere aurie, din gama aia ‘’fara filtru’’, pt ca asa ne place noua 🙂 .
Te invit sa parcurgi si tu traseul nostru culinar si sa ne spui parerea ta!
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
- coaste de porc = 1kg
- miere de albine = 1 lingura
- mustar = 1 lingurita
- usturoi pudra = 3 lingurite
- ghimbir pudra = 1 ½ lingurita
- paprika afumata = 1 lingurita
- piper proaspat macinat = 1 lingurita
- sare neiodata = 2 lingurite
Pentru sos:
- iaurt grecesc = 150g
- usturoi = 5 catei ( pisati )
- piper proaspat macinat
- sare neiodata
- zeama de lamaie = ½ lingurita
Cum am procedat:
Am uns intai coastele cu un amestec facut din miere si mustar, dupa care le-am acoperit cu un mix facut din mirodeniile de mai sus, si pe o parte si pe cealalta, ca sa nu se supere 😛 . Dupa ce am terminat operatiunea ‘’asezonare’’ , le-am invelit foarte bine in folie de aluminiu, le-am pus in frigider si le-am lasat la odihna pana a doua zi.
A doua zi dimineata, nu foarte devreme, ca doar este weekend 🙂 , am dat fuga in bucatarie, am scos coastele din frigider, am indepartat folia, le-am tamponat cu prosop de hartie si le-am asezat ordonat, una langa alta, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Le-am gatit in cuptorul preincalzit la 180g C timp de 1h si 30 de minute, acoperite cu un capac, sa nu le prinda ‘’razele’’prea tare 😛 , dupa care am pus de o parte capacul si le-am lasat ‘’dezvelite’’ pentru inca 1h .
Intre timp am facut un sos racoritor din iaurt, usturoi, putina zeama de lamaie, niste sare si putin piper, pe ici pe colo, pentru un pic de iuteala.
Le-am scos repede din tava, le-am aruncat pe un tocator de lemn, am pus alaturi cateva linguri de sos, o mana zdravana de cartofi copti, am desfacut berea si POFTA MARE!!
Au fost delicioaseee!!!
Succes si pofta de coaste! 🙂
Julieta
M-ai cucerit,povestesti atat de frumos,de parca am fi intr-o poveste!!!
Sigur ca rezultatul conteaza,dar „descantecul” face minuni!!
O sa te vizitez, pentru inspiratie ,si o sa incerc rezultatul basmelor tale,ca prea-s minunate!!
Te imbratisez !!
iulia
Multumesc frumos! ? Comentariul tau mi-a produs o mare bucurie. Te astept oricand cu mult drag sa imi treci pragul. Te imbratisez si eu! ?
Alina S
Probabil cea mai buna combinatie de condimente si ingrediente. Azi voi experimenta si eu reteta asta si cu siguranta va iesi un deliciu.
La cat mai multe postari delicioase!
iulia
Multumesc, Alina! Astept feedback ☺️