O portie de clatite dulci, cu o aroma subtila de vanilie si scortisoara, servite cu putina miere de albine, fructe proaspete si ursuleti din branza Gouda, alunga plictiseala din farfurie si aduce zambetul pe chipul celor mici 🙂
Mic dejun sau desert?
Clatitele sunt alegerea cel mai simplu de pregatit, indiferent in ce moment al zilei te afli. Fie ca le servesti simple sau cu ciocolata, cu fructe si iaurt sau in ce alte combinatii va sunt pe plac, clatitele sunt minunate la orice ora 😛 .
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit ( pentru 6 clatite/3 portii ):
- Aluat:
- ou = 1 buc
- lapte = 250 ml
- faina = 130g
- unt = 30g ( topit )
- praf de copt bio = 1 lingurita ( fara fosfati )
- vanilie
- scortisoara = 1/4 lingurita
- miere de albine = 1 lingura
- Topping:
- Branza Gouda Delaco Ursuletii poznasi = 80g
- pere
- zmeura
- afine
- miere de albine de salcam
- Extra:
- unt = 30g ( pentru uns tigaia )
Cum am procedat:
Am amestecat intai oul batut cu laptele si vanilia, am incorporat apoi faina, praful de copt si scortisoara, mierea de albine si la final untul topit. Am obtinut un aluat mai gros decat in mod obisnuit, similar celui pentru pancakes. L-am lasat cca 5-6 minute sa se odihneasca, timp in care am pregatit fructele.
Am incins foarte bine tigaia, am uns-o cu putin unt si am pus 2 linguri mari de aluat. Am lasat pe foc mediu in jur de 2 minute, pana cand au inceput sa apara mici bule la suprafata, dupa care am intors clatita si am gatit pentru inca 2 minute. Clatita este gata atunci cand suprafata devine mata si se rumeneste frumos.
Am repetat operatiunea pentru restul compozitiei.
Am servit clatitele cu topping de miere de albine, fructe proaspete si ursuleti poznasi din branza gouda de la Delaco 😛 .
A fost o zi frumoasa, aromata si plina de zambete 🙂 .
Pupici!
- Aluat:
- ou = 1 buc
- lapte = 250 ml
- faina = 130g
- unt = 30g ( topit )
- praf de copt bio = 1 lingurita ( fara fosfati )
- vanilie
- scortisoara = ¼ lingurita
- miere de albine = 1 lingura
- Topping:
- Branza Gouda Delaco Ursuletii poznasi = 80g
- pere
- zmeura
- afine
- miere de albine de salcam
- Extra:
- unt = 30g ( pentru uns tigaia )
- Am amestecat intai oul batut cu laptele si vanilia, am incorporat apoi faina, praful de copt si scortisoara, mierea de albine si la final untul topit. Am obtinut un aluat mai gros decat in mod obisnuit, similar celui pentru pancakes. L-am lasat cca 5-6 minute sa se odihneasca, timp in care am pregatit fructele.
- Am incins foarte bine tigaia, am uns-o cu putin unt si am pus 2 linguri mari de aluat.
- Am lasat pe foc mediu in jur de 2 minute, pana cand au inceput sa apara mici bule la suprafata, dupa care am intors clatita si am gatit pentru inca 2 minute.
- Clatita este gata atunci cand suprafata devine mata si se rumeneste frumos.
- Am repetat operatiunea pentru restul compozitiei.
- Am servit clatitele cu topping de miere de albine, fructe proaspete si ursuleti poznasi din branza gouda de la Delaco 😛 .
Â
Lasă un răspuns