iulia 15 min. 45 min.

Iata-ne din nou in perioada de Post! Un an nou, retete noi ๐Ÿ™‚ De data aceasta, mi-am propus sa incerc mai multe tipuri de chiftelute vegetale, ceea ce s-a lasat cu testari si degustari repetate, unele reusite, altele mai putin sau deloc, Cahhhh ; ce sa faci, mai da omu`cu bata-n balta ๐Ÿ˜€

Din aventuroasa mea experienta „chiftelicioasa”, au „supravietuit” 3 retete de chiftelute vegetale, pe care imi permit sa le numesc deliciioaase, super gustoase si aratoase! Chiar asa! ๐Ÿ˜› Imi este asa drag de ele, incat de abia astept sa ti le prezint ๐Ÿ™‚

Incep astazi cu o reteta pe baza de naut, pe care l-am combinat cu putin spanac proaspat, mazare, porumb, un picut de ceapa si ceva morcov, toate condimentate dupa plac cu niste ierburi uscate, usturoi, un praf de paprika afumata si o lingurita de zahar brun, pentru un strop de dulceata. Si dupa cum bine stii ca nu sunt fan prajeli, le-am varat in cuptor pentru vreo 40 de minute, pana ce s-au rumenit frumos. Pentru ca, de ce sa prajesti cand poti sa coci? Nu? ๐Ÿ™‚

Sunt minunate alaturi de o garnitura de orez, sau in spaghete, cu putin sos de rosii deasupra, Yummm sau bagate intr-un sandwich cu chifla pufoasa, multa ceapa caramelizata si ketchup. Wow! Ce idee grozava, asta cu sandwich-ul ๐Ÿ™‚ chiar astazi o sa-l testez si revin in curand cu reteta ๐Ÿ™‚

Cu drag si cu un zambet,

Iulia

Ce am folosit ( pentru 24 chiftelute ):

  • naut = 1 conserva de 400g ( scurs de zeama )
  • mazare congelata = 60g
  • porumb congelat = 120g
  • spanac proaspat = 40g
  • ceapa = 1 buc ( tocata )
  • morcov = 1 buc ( ras )
  • ulei de masline = 2 linguri
  • zahar brun = 1 lingurita
  • oregano uscat = 1 lingura
  • usturoi pudra = 1 lingurita
  • paprika afumata = 1/2 lingurita
  • sare neiodata = 2 lingurite ( dupa gust)
  • piper proaspat macinat
  • fulgi de drojdie inactiva = 2 linguri
  • faina de ovaz = 160g

Cum am procedat:

Am inceput prin a fierbe putin mazarea si porumbul, nu mult, 10 minute, maxim, apoi le-am clatit cu apa rece, ca sa le racoresc putin si le-am scurs foarte bine.

Am sotat ceapa si morcovul in uleiul de masline timp de 4 minute, dupa care am adaugat spanacul ( clatit si scurs ) si am lasat cca 8 minute, acoperit cu capac, amestecand din cand in cand, pana cand s-au inmuiat putin.

Am pus apoi toate ingredientele in robot, cu exceptia fainii, am pulsat de cateva ori, pana cand s-au amestecat toate si s-au maruntit, am potrivit de gust, am pus si faina si am pulsat pana la omogenizare.

Am format chiftelute rotunde ( cu mainile ), le-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le-am bagat in cuptorul preincalzit la 200g pentru 40-45 de minute, pana cand s-au rumenit frumos. Nu este nevoie sa iti ungi sau umezesti mainile atunci cand formezi chiftelutele, vei vedea ca, compozitia nu se lipeste, se vor forma foarte usor ๐Ÿ™‚

Am terminat! Simplu, nu?

Pana data viitoare, iti urez spor la bucatarit si pofta de chiftelute! ๐Ÿ™‚

Thanks for sharing:

Print Friendly