De mult vroiam sa testez un cheesecake vegan, asa ca mi-am luat caietelul de retete si un pix iscusit, cu care sa-mi notez toate operatiunile intreprinse 😀 mi-am pus sortul si m-am apucat de treaba! 😛  In aproximativ 15 minute am fost gata! Aveam deja rezultatul in…lingurita 😛 , pentru ca, dehh, cum sa-i rezist? Cand va veti afla si voi, fata in fata cu deliciul asta cremos, o sa ma intelegeti perfect 🙂
Reteta este foarte simpla. Am folosit ingrediente sigure, accesibile si usor de procurat, nu am adaugat deloc zahar, deci silueta mea este in siguranta, pentru moment 😀  Un aspect important – nu am folosit deloc cuptorul sau plita, este o prajitura fara coacere, ceea ce o transforma in cea mai buna „prietena” a mea pe timpul verii 😛
Daca ar fi sa descriu in cateva cuvinte desertul de astazi, as spune asa: usor, cremos, racoritor si sanatos!
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit:
Pentru crusta:
- migdale crude = 150g
- biscuiti = 80g
- ulei de cocos = 8 linguri ( topit )
Crema:
- caju crud = 200g ( lasat la inmuiat peste noapte )
- lapte de migdale = 4 linguri ( neindulcit )
- nectar de agave = 2 linguri ( sau miere de albine, daca nu doresti un preparat vegan )
- zeama de lamaie = 4 linguri
- ulei de cocos = 1 lingura ( topit )
Topping:
- mure = 300g
- frunze de menta
- coacaze rosii
- felii de lamaie
Cum am procedat:
Crusta ( pentru 9 buc ):
Am pus migdalele in robot si le-am tocat fin. Am adaugat biscuitii, rupti in bucati, peste compozitia de migdale si am tocat din nou, pana cand am obtinut un amestec fin si omogen. Am pus apoi uleiul de cocos si am amestecat foarte bine pana la incorporare.
Am tapetat o tava de briose ( de 12 bucati ) cu folie de plastic, am pus cate 2 linguri de compozitie in fiecare compartiment ( 9 buc ), am modelat usor cu lingura, astfel incat sa se muleze pe forma, dupa care am presat foarte bine cu mana, pe toata suprafata. Mi-au rezultat 9 bucati. Am bagat tava la congelator pentru 10 minute.
Crema de caju:
Cu o noapte inainte, am pus la inmuiat nucile de caju ( le-am asezat intr-un vas si le-am acoperit cu apa, dupa care le-am bagat la frigider pana a doua zi ).
Le-am rasturnat intr-o strecuratoare si le-am lasat sa se scurga bine de lichid, apoi le-am pus in robot si le-am tocat pentru cca 3 minute, pana cand s-au transformat intr-o pasta. Am adaugat nectarul de agave, laptele de migdale, uleiul de cocos si zeama de lamaie ( puteti ajusta ingredientele, dupa gustul vostru ) si am amestecat totul foarte bine.
Asamblare:
Am scos formele din congelator, am asezat pe fundul fiecareia cate 1 mura, am umplut cu crema si am bagat in frigider pentru aproximativ 1 ora, timp in care crema s-a intarit putin. Am decorat cu mure proaspete, frunze de menta, coacaze rosii si felii de lamaie.
Delicios, super proaspat si racoritor! O bunatate fara coacere cu care ne-am delectat impreuna, si mici si mari 🙂
Sfat:
Prajitura se pastreza la frigider si se serveste rece. Daca o lasi le temperatura camerei, se va inmuia.
Foloseste un sac a poche pentru a umple formele, este mult mai usor si rapid.
Pana data viitoare, sa aveti spor la bucatarit si pofta cremoasa de cheesecake! 🙂
Lasă un răspuns