• Meniu de navigare principal
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Delicii si Zambete

Ingrediente simple. Retete delicioase

  • Acasa
  • Dulciuri
  • Bucate fel de fel
    • fan branza
    • Vegetariene
      • Dulci
      • Sarate
    • Cu carne
    • Fara carne
    • Peste, fructe de mare
    • Pizza, paste, aluaturi
    • Supe, ciorbe
    • Bunatati pt. micul dejun
  • Tin la silueta
    • Fara gluten
    • Cine usoare din timpul saptamanii
    • deserturi care nu ingrasa :)
  • Cum se face
  • Masa la pachet
  • Cocktails&drinks
    • cu alcool
    • fara alcool

Cele mai bune negrese de post

27 iunie 2017 by iulia Lasa un comentariu

Moi, pline de ciocolata, cu blat atat de umed incat ni s-a lipit de dinti 😛 , top usor crocant, acoperit cu glazura fina de cacao, intr-un cuvant: delicioase! Cam asa sunt negresele mele de post, pentru care ai nevoie de:  2 boluri, 1 spatula, un tel, cateva ingrediente usoare si putina rabdare, pentru ca nu le putem manca fierbinti :))) Credeti-ma, am testat eu 😀 .

Dupa multe incercari, dintre care una dezastruoasa 😀 , cateva bunicele, vreo 2 chiar reusite 😛 , am gasit intr-un final compozitia ideala pentru gustul nostru – deci, iata reteta pentru cele mai bune negrese de post 😛 , parerea mea, bineinteles 🙂 .

Era sa uit, daca esti vegan, inlocuieste mierea cu nectar de agave si Ta daaa: negrese vegane super ciocolatoase 🙂 .

Cu drag si cu un zambet,

Iulia

Ce am folosit ( pentru 14 buc ):

  • ciocolata neagra = 240g ( cu continut de peste 75% cacao – 180g topita si 60g tocata marunt )
  • zahar brun = 120g
  • faina = 170g ( cernuta )
  • cacao = 4 linguri ( cernuta )
  • bicarbonat de sodiu = 1/4 lingurita
  • un praf de sare neiodata
  • ulei de cocos = 130g ( topit )
  • lapte de migdale neindulcit = 240g
  • miere de albine de salcam = 3 linguri ( sau nectar de agave )
  • stafide = 60g

Glazura:

  • cacao = 2 linguri
  • zahar = 3 linguri
  • apa = 3 linguri
  • zeama de lamaie = 1/2 lingurita
  • ulei de cocos = 30g (topit)

Extra:

  • forme de hartie pentru briose = 14 buc

Cum am procedat:

Mai intai de toate, mi-am pus sortul de bucatarie, care mi-a devenit indispensabil pentru ca fara el sunt un dezastru 😀 , fie ma „atasez” prea tare de faina, fie de ciocolata sau orice alt ingredient pe care il folosesc si care poate dauna grav aspectului hainelor mele 😛 .

Deci, cu sortul inainte!! Ok, sa incepem! Intr-un bol am amestecat faina, cacaoa, sarea, zaharul si bicarbonatul de sodiu ( nestins ), iar in celalalt, laptele de migdale si mierea de albine, pana cand cele doua s-au omogenzat – aici am folosit telul 😛 . Am pus apoi amestecul de lapte si miere peste cel uscat ( din primul bol ), am adaugat ciocolata topita ( calda ) si uleiul de cocos si am amestecat totul usor cu o spatula, dupa care am incorporat stafidele si ciocolata tocata ( din care am pus de o parte cca 2 linguri ). Am pus cate 2 linguri cu varf de compozitie in forme de hartie pentru muffins, am presarat pe deasupra cateva bucatele din ciocolata tocata oprita si am copt in cuptorul preincalzit la 180g C pentru 25 minute. Dupa ce au fost gata, le-am lasat sa ajunga la temperatura camerei.

Dupa ce s-au racit, am facut glazura. Am pus toate ingredientele intr-o cratita, am amestecat, dupa care am pus pe foc moderat pentru cca 10 minute, continuand sa amestec, pana cand compozitia a devent cremoasa si consistenta. Am luat de pe foc, am lasat-o putin sa se racoreasca  si am turnat dupa plac peste prajiturele. Bune, bune, bune! Nu ne-am putut opri doar la una 😛 .

Succes la copt si pofta ciocolatoasa!

Sfaturi pentru copt:  🙂

Deoarece cuptoarele sunt atat de diverse iar temperaturile difera de la unul la altul, vin in ajutorul tau cu un sfat, care mi-a fost si mie foarte util, la randul meu 🙂 . Cum iti dai seama daca negresele noastre sunt gata? Facem banalul test cu scobitoarea 😛 – pentru a obtine o textura umeda si nu una uscata, scobitoarea trebuie sa iasa cu cateva firimituri de aluat pe ea, nu curata, cum este regula de obicei 🙂 .

Daca ti-a placut reteta mea sau daca ai vreo sugestie de adaugat, poti lasa un comentariu mai jos sau poti da like paginii mele de facebook, pentru a fi la curent cu toate noutatile publicate pe site 🙂 .

Multumesc! 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Categorii:Dulci, Vegetariene Tag-uri:ciocolata, negresa, negresa de post, vegan

Previous Post: « Piersici pe grill cu ricotta, miere si fructe de padure
Next Post: Couscous cu rodie, portocala si verdeturi proaspete »

Reader Interactions

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha test *

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram

Despre mine

Salut! Eu sunt Iulia - iubitoare de animale, familista, pasionata de fotografie si de mancare buna, mare amatoare de calatorii. 😊 Te invit alaturi mine, intr-o aventura culinara delicioasa, cu preparate elegante si savuroase, de care sa ne bucuram impreuna cu familia si prietenii 😊 Citeste mai mult…

Ma gasesti si pe Facebook

Facebook Pagelike Widget

Cauta un deliciu

Adaugate recent

 

Tort de Craciun cu mirodenii, turta dulce si caramel

 

Cina in familie cu fondue

 

Cartofi gratinati. Din intamplare

 

Placinta cu branza sarata. Pentru el

Preferatele voastre

 
 
 
 
 
 

Footer

contact:

iulia.enache@deliciisizambete.ro

2016-2018 Deliciisizambete. Toate drepturile rezervate.