Moi, pline de ciocolata, cu blat atat de umed incat ni s-a lipit de dinti 😛 , top usor crocant, acoperit cu glazura fina de cacao, intr-un cuvant: delicioase! Cam asa sunt negresele mele de post, pentru care ai nevoie de:  2 boluri, 1 spatula, un tel, cateva ingrediente usoare si putina rabdare, pentru ca nu le putem manca fierbinti :))) Credeti-ma, am testat eu 😀 .
Dupa multe incercari, dintre care una dezastruoasa 😀 , cateva bunicele, vreo 2 chiar reusite 😛 , am gasit intr-un final compozitia ideala pentru gustul nostru – deci, iata reteta pentru cele mai bune negrese de post 😛 , parerea mea, bineinteles 🙂 .
Era sa uit, daca esti vegan, inlocuieste mierea cu nectar de agave si Ta daaa: negrese vegane super ciocolatoase 🙂 .
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit ( pentru 14 buc ):
- ciocolata neagra = 240g ( cu continut de peste 75% cacao – 180g topita si 60g tocata marunt )
- zahar brun = 120g
- faina = 170g ( cernuta )
- cacao = 4 linguri ( cernuta )
- bicarbonat de sodiu = 1/4 lingurita
- un praf de sare neiodata
- ulei de cocos = 130g ( topit )
- lapte de migdale neindulcit = 240g
- miere de albine de salcam = 3 linguri ( sau nectar de agave )
- stafide = 60g
Glazura:
- cacao = 2 linguri
- zahar = 3 linguri
- apa = 3 linguri
- zeama de lamaie = 1/2 lingurita
- ulei de cocos = 30g (topit)
Extra:
- forme de hartie pentru briose = 14 buc
Cum am procedat:
Mai intai de toate, mi-am pus sortul de bucatarie, care mi-a devenit indispensabil pentru ca fara el sunt un dezastru 😀 , fie ma „atasez” prea tare de faina, fie de ciocolata sau orice alt ingredient pe care il folosesc si care poate dauna grav aspectului hainelor mele 😛 .
Deci, cu sortul inainte!! Ok, sa incepem! Intr-un bol am amestecat faina, cacaoa, sarea, zaharul si bicarbonatul de sodiu ( nestins ), iar in celalalt, laptele de migdale si mierea de albine, pana cand cele doua s-au omogenzat – aici am folosit telul 😛 . Am pus apoi amestecul de lapte si miere peste cel uscat ( din primul bol ), am adaugat ciocolata topita ( calda ) si uleiul de cocos si am amestecat totul usor cu o spatula, dupa care am incorporat stafidele si ciocolata tocata ( din care am pus de o parte cca 2 linguri ). Am pus cate 2 linguri cu varf de compozitie in forme de hartie pentru muffins, am presarat pe deasupra cateva bucatele din ciocolata tocata oprita si am copt in cuptorul preincalzit la 180g C pentru 25 minute. Dupa ce au fost gata, le-am lasat sa ajunga la temperatura camerei.
Dupa ce s-au racit, am facut glazura. Am pus toate ingredientele intr-o cratita, am amestecat, dupa care am pus pe foc moderat pentru cca 10 minute, continuand sa amestec, pana cand compozitia a devent cremoasa si consistenta. Am luat de pe foc, am lasat-o putin sa se racoreasca  si am turnat dupa plac peste prajiturele. Bune, bune, bune! Nu ne-am putut opri doar la una 😛 .
Succes la copt si pofta ciocolatoasa!
Sfaturi pentru copt:  🙂
Deoarece cuptoarele sunt atat de diverse iar temperaturile difera de la unul la altul, vin in ajutorul tau cu un sfat, care mi-a fost si mie foarte util, la randul meu 🙂 . Cum iti dai seama daca negresele noastre sunt gata? Facem banalul test cu scobitoarea 😛 – pentru a obtine o textura umeda si nu una uscata, scobitoarea trebuie sa iasa cu cateva firimituri de aluat pe ea, nu curata, cum este regula de obicei 🙂 .
Daca ti-a placut reteta mea sau daca ai vreo sugestie de adaugat, poti lasa un comentariu mai jos sau poti da like paginii mele de facebook, pentru a fi la curent cu toate noutatile publicate pe site 🙂 .
Multumesc! 🙂
Lasă un răspuns