• Meniu de navigare principal
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Delicii si Zambete

Ingrediente simple. Retete delicioase

  • Acasa
  • Dulciuri
  • Bucate fel de fel
    • fan branza
    • Vegetariene
      • Dulci
      • Sarate
    • Cu carne
    • Fara carne
    • Peste, fructe de mare
    • Pizza, paste, aluaturi
    • Supe, ciorbe
    • Bunatati pt. micul dejun
  • Tin la silueta
    • Fara gluten
    • Cine usoare din timpul saptamanii
    • deserturi care nu ingrasa :)
  • Cum se face
  • Masa la pachet
  • Cocktails&drinks
    • cu alcool
    • fara alcool

Cartofi copti cu parmezan si usturoi

20 iulie 2016 by iulia Lasa un comentariu

Cartofi copti, aurii, crocanti la exterior si moi la interior, cu o dulceata usor piperata care iti innebuneste simturile, acoperiti cu generozitate cu parmesan si stropiti cu sos de usturoi proaspat!

Iata o reteta pe care noi o savuram cu mare placere simpla  sau  ca fel secundar, alaturi de alte preparate alese dupa pofta noastra 🙂 . Uite o combinatie delicioasa Aici.

Cu drag si cu un zambet,

Iulia

IMG_1112

Ce am folosit:

  • cartofi = 800g
  • usturoi = 1 capatana
  • parmezan = 80g
  • sare neiodata
  • piper proaspat macinat
  • cimbru proaspat
  • ulei de masline = 3 linguri

Cum am procedat:

Am fiert cartofii in apa cu putina sare, i-am scurs apoi foarte bine si i-am pus intr-un vas incapator. Am zdrobit usturoiul si l-am frecat cu 1 lingura de ulei de masline, putina sare si 2 linguri cu apa rece. Am presarat peste cartofi jumatate din cantitatea de parmesan ras, sare neiodata, piper, jumatate din sosul de usuroi, 2 linguri de ulei de masline si am amestecat usor. Am asezat cartofii intr-o tava tapetata cu hartie de copt, am pus pe deasupra restul de parmezan ras si sosul de usturoi ramas si am copt in cuptorul preincalzit la 190g C pentru 40 de minute.

Dupa ce i-am scos din cuptor,  am presarat cateva frunzulite de cimbru proaspat pentru un plus de aroma.

Succes si pofta delicioasa! 🙂

 

Print Friendly, PDF & Email

Categorii:Bucate fel de fel, Fara carne Tag-uri:cartofi, parmesan

Previous Post: « Inghetata cu lamaie
Next Post: Hamburger – Enache Family Burger »

Reader Interactions

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha test *

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram

Despre mine

Salut! Eu sunt Iulia - iubitoare de animale, familista, pasionata de fotografie si de mancare buna, mare amatoare de calatorii. 😊 Te invit alaturi mine, intr-o aventura culinara delicioasa, cu preparate elegante si savuroase, de care sa ne bucuram impreuna cu familia si prietenii 😊 Citeste mai mult…

Ma gasesti si pe Facebook

Facebook Pagelike Widget

Cauta un deliciu

Adaugate recent

 

Tort de Craciun cu mirodenii, turta dulce si caramel

 

Cina in familie cu fondue

 

Cartofi gratinati. Din intamplare

 

Placinta cu branza sarata. Pentru el

Preferatele voastre

 
 
 
 
 
 

Footer

contact:

iulia.enache@deliciisizambete.ro

2016-2018 Deliciisizambete. Toate drepturile rezervate.