• Meniu de navigare principal
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Delicii si Zambete

Ingrediente simple. Retete delicioase

  • Acasa
  • Dulciuri
  • Bucate fel de fel
    • fan branza
    • Vegetariene
      • Dulci
      • Sarate
    • Cu carne
    • Fara carne
    • Peste, fructe de mare
    • Pizza, paste, aluaturi
    • Supe, ciorbe
    • Bunatati pt. micul dejun
  • Tin la silueta
    • Fara gluten
    • Cine usoare din timpul saptamanii
    • deserturi care nu ingrasa :)
  • Cum se face
  • Masa la pachet
  • Cocktails&drinks
    • cu alcool
    • fara alcool

Carrot cake Cheesecake

13 iulie 2018 by iulia 2 comentarii

Carrot cake cheesecake aduce impreuna 2 deserturi delicioase, mult indragite de noi si sunt convinsa ca si de tine: tort de morcovi si binecunoscuta cheesecake 🙂 Se ia blatul de la primul si umplutura de la al doilea si se obtine cel mai bun desert cu branza, pe care l-ai savurat pana acum!

Combinatia dintre blatul umed, cu tendinta usor carameloasa, cu morcovi si merisoare si crema de branza densa si atat de fina de zici ca-i mousse, este pur si simplu perfecta. Nu am gasit alt termen sa o definesc. Pentru noi a fost un desert perfect!

Timpii de pregatire sunt mici, pasii, simpli iar buna dispozitia din belsug!

Asa ca, daca sunteti fani branza si vrei sa pregatesti ceva dulce deosebit pentru weekend-ul asta, dar care sa nu te solicite prea mult, incearca reteta asta de cheesecake 🙂

Cu drag si cu un zambet,

Iulia

Ce am folosit:

  • Pentru umplutura:
  • crema de branza cu smantana Delaco Grace = 450g ( la temperatura camerei )
  • zahar brut din trestie = 120g
  • smantana = 300g ( cu continut de peste 25% grasime, la temperatura camerei )
  • iaurt grecesc = 180g ( la temperatura camerei )
  • oua = 3 buc ( mari, la temperatura camerei )
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • amidon de porumb = 3 linguri ( pline )
  • Pentru blat:
  • faina = 160g
  • bicarbonat de sodiu = 1/2 lingurita
  • praf de copt bio = 1/2 lingurita
  • sare neiodata = 1/4 lingurita
  • scortisoara = 1 lingurita ( rasa )
  • unt topit = 80g
  • ulei de floarea soarelui = 40g
  • magiun de dovleac Topoloveni = 80g ( 3 lingurite pline, la temperatura camerei )
  • zahar brut melasa = 110g
  • zahar brut muscovado = 100g
  • oua = 2 ( mari, la temperatura camerei )
  • morcovi = 150g ( ras )
  • merisoare deshidratate = 70g ( optional )
  • Pentru glazura: ( optional )
  • crema de branza = 150g ( rece )
  • miere de albine de salcam = 3 lingurite
  • zeama de lamaie = 1 lingurita
  • fructe pentru decor: cirese, afine, coacaze rosii ( optional )
  • Extra: forma de tort cu fund detasabil de 22cm

Cum am procedat:

Blatul: Intr-un bol am amestecat faina, praful de copt bio, bicarbonatul de sodiu, sarea si scortisoara. Intr-un alt vas, mai incapator, am mixat foarte bine untul topit, uleiul si zaharul. Am adaugat apoi magiunul si ouale si am mixat incet, la viteza mica. Am incorporat treptat amestecul de faina in mixul de unt, dupa care am adaugat morcovul ras si merisoarele. Am lovit vasul de blat de cateva ori, pentru ca sa elimin eventualele bule de aer ai am lasat de o parte.

Crema: Am amestecat intai zaharul cu amidonul, am adaugat crema de branza si am mixat la viteza mica pana ce am obtinut o crema fina. Eu am folosit crema de branza cu smantana Grace de la Delaco.  Este important sa scurgi lichidul inainte de a o folosi, lucru valabil pentru toate tipurile de crema de branza.  Am amestecat apoi, ouale, unul cate unul, smantana, iaurtul si zeama de lamaie. Din nou, am scurs lichidul in exces din iaurt si smantana, inainte de a le folosi. Am amestecat toate ingredientele si am lasat de o parte.

Am uns cu unt forma de copt, atat fundul cat si peretii. Am tapetat peretii cu hartie de copt, astfel incat sa imi fie mai usor sa scot prajitura din forma la final. Am captusit apoi exteriorul formei cu 2 bucati de folie de aluminiu ( peretii si fundul ), foarte bine, astfel incat sa nu existe gauri sau rupturi in nicio parte. Am pus 1/2 din compozitia pentru blat, am intins uniform. Deasupra am pus 8 linguri de umplutura de branza, repartizate pe toata suprafata, doar am pus continutul cu lingura, fara sa amestec sau sa nivelez. Am pus apoi restul de compozitie pentru blat, tot cu lingura si am incercat sa o nivelez usor, astfel incat sa nu o amestec cu crema de branza. Am finalizat cu restul de umplutura de branza, pusa tot cu lingura, treptat. Am lovit usor forma de blatul de bucatarie, pentru a elimina bulele de aer.

Pentru mai multa siguranta, am ales sa o coc la bain marie, astfel am obtinut o crema super fina si cremoasa si am evitat ca blatul sa se treaca din copt. Iata de ce trebuie neaparat sa imbracam exteriorul foarte bine in folie de aluminiu, sa nu avem suprize la final 🙂 Am asezat forma intr-o tava incapatoare si am bagat in cuptor preincalzit la 180g C, pe treapta din mijloc. Am pus aproximativ 1l de apa clocotita in tava, am inchis cuptorul si am copt timp de 45 de minute. Nivelul apei nu a depasit 1/5 din inaltimea formei de copt, poate mai putin. Am micsorat apoi temperetura la 150g C si am continuat sa gatesc pentru inca 20 de minute. Prajitura este gata atunci cand este inchegata iar mijlocul este inca putin moale, nu inchegat complet, (tremura ca o piftie, atunci cand misti forma). In acest moment, am oprit cuptorul si am lasat prajitura inauntru pentru inca 1h si jumatate, fara sa deschid usa. Apoi, am scos-o din cuptor, am lasat-o sa ajunga la temperatura camerei, dupa care am bagat-o la frigider peste noapte, pentru ca sa se inchege complet.

A doua zi, am indepartat forma de copt ( doar partea superioara, am lasat prajitura pe fundul formei in care s-a copt) am inlaturat hartia si am glazurat cu un mix facut din crema de branza, miere si zeama de lamaie. Am asezat multe fructe deasupra si am servit! Nu mai aveam rabdareee! 😀 Poti sa renunti la glazura si fructe , daca vrei, este minunata si fara dar parca e si mai buna cu ele 😛 Tu decizi!

Pupici!

5.0 from 1 reviews
Carrot cake Cheesecake
 
Print
Prep time
15 mins
Cook time
65 mins
Total time
1 hour 20 mins
 
Cheesecake cremos si fin, cu blat delicios de tort de morcovi. O combinatie deosebit de savuroasa cu care vei rasfata toata familia!
Recipe type: desert
Cuisine: americana
Serves: 10
Ingredients
  • Pentru umplutura:
  • crema de branza cu smantana Delaco Grace = 450g ( la temperatura camerei )
  • zahar brut din trestie = 120g
  • smantana = 300g ( cu continut de peste 25% grasime, la temperatura camerei )
  • iaurt grecesc = 180g ( la temperatura camerei )
  • oua = 3 buc ( mari, la temperatura camerei )
  • zeama de la ½ de lamaie
  • amidon de porumb = 3 linguri ( pline )
  • Pentru blat:
  • faina = 160g
  • bicarbonat de sodiu = ½ lingurita
  • praf de copt bio = ½ lingurita
  • sare neiodata = ¼ lingurita
  • scortisoara = 1 lingurita ( rasa )
  • unt topit = 80g
  • ulei de floarea soarelui = 40g
  • magiun de dovleac Topoloveni = 80g ( 3 lingurite pline, la temperatura camerei )
  • zahar brut melasa = 110g
  • zahar brut muscovado = 100g
  • oua = 2 ( mari, la temperatura camerei )
  • morcovi = 150g ( ras )
  • merisoare deshidratate = 70g ( optional )
  • Pentru glazura: ( optional )
  • crema de branza = 150g ( rece )
  • miere de albine de salcam = 3 lingurite
  • zeama de lamaie = 1 lingurita
  • fructe pentru decor: cirese, afine, coacaze rosii ( optional )
  • Extra: forma de tort cu fund detasabil de 22cm
Instructions
  1. Blatul: Intr-un bol am amestecat faina, praful de copt bio, bicarbonatul de sodiu, sarea si scortisoara.
  2. Intr-un alt vas, mai incapator, am mixat foarte bine untul topit, uleiul si zaharul. Am adaugat apoi magiunul si ouale si am mixat incet, la viteza mica.
  3. Am incorporat treptat amestecul de faina in mixul de unt, dupa care am adaugat morcovul ras si merisoarele. Am lovit vasul de blat de cateva ori, pentru ca sa elimin eventualele bule de aer ai am lasat de o parte.
  4. Crema: Am amestecat intai zaharul cu amidonul, am adaugat crema de branza si am mixat la viteza mica pana ce am obtinut o crema fina. Eu am folosit crema de branza cu smantana Grace de la Delaco. Este important sa scurgi lichidul inainte de a o folosi, lucru valabil pentru toate tipurile de crema de branza.
  5. Am amestecat apoi, ouale, unul cate unul, smantana, iaurtul si zeama de lamaie. Din nou, am scurs lichidul in exces din iaurt si smantana, inainte de a le folosi. Am amestecat toate ingredientele si am lasat de o parte.
  6. Am uns cu unt forma de copt, atat fundul cat si peretii. Am tapetat peretii cu hartie de copt, astfel incat sa imi fie mai uor sa scot prajitura din forma la final.
  7. Am captusit apoi exteriorul formei cu 2 bucati de folie de aluminiu ( peretii si fundul ), foarte bine, astfel incat sa nu existe gauri sau rupturi in nicio parte.
  8. Am pus ½ din compozitia pentru blat, am intins uniform. Deasupra am pus 8 linguri de umplutura de branza, repartizate pe toata suprafata, doar am pus continutl cu lingura, fara sa amestec sau sa nivelez. Am pus apoi restul de compozitie pentru blat, tot cu lingura si am incercat sa o nivelez usor, astfel incat sa nu o amestec cu crema de branza. Am finalizat cu restul de umplutura de branza, pusa tot cu lingura, treptat. Am lovit usor forma de blatul de bucatarie, pentru a elimina bulele de aer.
  9. Pentru mai multa siguranta, am ales sa o coc la bain marie, astfel am evitat ca blatul sa se treaca din copt si umplutura sa iasa super fina si cremoasa. Iata de ce trebuie neaparat sa imbracam exteriorul foarte bine in folie de aluminiu, sa nu avem suprize la final 🙂 Am asezat forma intr-o tava incapatoare si am bagat in cuptor preincalzit la 180g C. Am pus aproximativ 1l de apa clocotita in tava, am inchis cuptorul si am copt timp de 45 de minute. Nivelul apei nu a depasit ⅕ din inaltimea formei de copt, poate mai putin. Am micsorat apoi temperetura la 150g C si am continuat sa gatesc pentru inca 20 de minute.
  10. Prajitura este gata atunci cand este inchegata iar mijlocul este inca putin moale, nu inchegat complet, (tremura ca o piftie, atunci cand misti forma). In acest moment, am oprit cuptorul si am lasat prajitua inauntru pentru inca 1h si jumatate, fara sa deschid usa. Apoi, am scos-o din cuptor, am lasat-o sa ajunga la temperatura camerei, dupa care am bagat-o la frigider peste noapte, pentru ca sa se inchege complet.
  11. A doua zi, am scos cheesecakeul din forma, am inlaturat hartia de copt si am galzurat cu un mix facut din crema de branza, miere si zeama de lamaie. Am asezat multe fructe deasupra si am servit! Nu mai aveam rabdareee! 😀 Poti sa renunti la glazura si fructe , daca vrei, este minunata si fara dar parca e si mai buna cu ele 😛 Tu decizi!
3.5.3251

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Share:
  • Facebook
  • Pinterest
  • email

Categorii:Dulciuri, fan branza Tag-uri:blat cu morcovi, blat umed, carrot cake, carrot cake cheesecake, cheesecake, desert, desert cremos, desert de vara, la cuptor

Previous Post: « Vinete la cuptor cu mozzarella si parmezan
Next Post: Smoothie de piersici si ananas »

Reader Interactions

Comentarii

  1. Laura

    13 iulie 2018 la ora 13:03

    Arata fabulos! Pe mine m-ai cucerit iremediabil! te felicit din inima, arata minunat!

    Răspunde
    • iulia

      13 iulie 2018 la ora 13:08

      Multumesc mult, Laura! Te pup! :*

      Răspunde

Din aceeasi categorie:

 

Tortul meu egiptean

 

Tarte tatin - cu mere intregi si dulceata de cirese negre

 

Tarta cu crema de lamaie

 

Tiramisu cu sofran

 

Rulouri cu unt si scortisoara I fara framantare

 

Fursecuri cu crema de branza si lamaie

Lasă un răspuns la iulia Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha test *

Rate this recipe:  

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram

Despre mine

Salut! Eu sunt Iulia - iubitoare de animale, familista, pasionata de fotografie si de mancare buna, mare amatoare de calatorii. 😊 Te invit alaturi mine, intr-o aventura culinara delicioasa, cu preparate elegante si savuroase, de care sa ne bucuram impreuna cu familia si prietenii 😊 Citeste mai mult…

Ma gasesti si pe Facebook

Facebook Pagelike Widget

Cauta un deliciu

Adaugate recent

 

Tort de Craciun cu mirodenii, turta dulce si caramel

 

Cina in familie cu fondue

 

Cartofi gratinati. Din intamplare

 

Placinta cu branza sarata. Pentru el

Hai in grupul nostru!

Preferatele voastre

 
 
 
 
 
 

Footer

contact:

iulia.enache@deliciisizambete.ro

2016-2018 Deliciisizambete. Toate drepturile rezervate.