• Meniu de navigare principal
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Delicii si Zambete

Ingrediente simple. Retete delicioase

  • Acasa
  • Dulciuri
  • Bucate fel de fel
    • fan branza
    • Vegetariene
      • Dulci
      • Sarate
    • Cu carne
    • Fara carne
    • Peste, fructe de mare
    • Pizza, paste, aluaturi
    • Supe, ciorbe
    • Bunatati pt. micul dejun
  • Tin la silueta
    • Fara gluten
    • Cine usoare din timpul saptamanii
    • deserturi care nu ingrasa :)
  • Cum se face
  • Masa la pachet
  • Cocktails&drinks
    • cu alcool
    • fara alcool

Bors de ied cu smantana

16 mai 2016 by iulia Lasa un comentariu

Ador ciorbitele cu multa smantana, insa borsul asta din carne de ied este de departe preferatul meu! 🙂

Am urmat cuminte, pas cu pas,  reteta mamei pentru ciorba de miel, o minunatie savuroasa pe care o pregateste intotdeauna pentru masa de Pasti. A fost prima data cand am facut si mancat ciorba din carne de ied si recunosc ca gustul se aseamana foarte mult cu cel de miel, in concluzie m-a cucerit imediat!  🙂

Iti prezint mai jos reteta!

Cu drag si cu un zambet,

Iulia

bors1

Ce am folosit:

  • carne de ied cu os = 1,5 kg ( inclusiv capul 🙂  )
  • morcovi = 3 buc
  • pastarnac = 1 buc
  • ceapa uscata = 3 buc
  • ardei gras rosu = 1 buc
  • leustean = 1 legatura
  • bors = 600ml
  • oua proaspete = 4 buc
  • smantana = 3 linguri mari cu varf
  • sare neiodata
  • piper

Cum am procedat:

Am pus carnea la fiert cu putina sare si am lasat-o la foc moderat spre mic, acoperita cu capac. Dupa aproximativ 25 de minute am indepartat spuma, repetand procedura  pana cand zeama a devenit clara. Dupa ce carnea a fost aproape fiarta, am adaugat legumele spalate, curatate si taiate in cuburi mici, am condimentat cu sare si piper si am lasat sa fiarba in continuare, acoperit.

Dupa 30 de minute am adaugat borsul si am continuat fierberea pentru inca 10 minute, dupa care am stins focul.

Intr-un vas incapator am amestecat ouale cu smantana si putin piper. Am adaugat treptat, cate un polonic din ciorba fierbinte in amestecul de smanatana si oua, pana cand am umplut vasul, amestecand rapid pentru a echilibra temperatura intre cele doua preparate. Am incorporat apoi amestecul de smantana in ciorba si am presarat pe deasupra leusteanul tocat.

O bunatate!! 🙂

Am mancat doua farfurii ssssstttt 😀

Succes si pofta savuroasa de borsul asta minunat!

bors2

 

Print Friendly, PDF & Email

Categorii:Bucate fel de fel, Supe, ciorbe Tag-uri:bors, ied

Previous Post: « Frigarui de calamar cu bulgur aromat
Next Post: Tortul meu egiptean »

Reader Interactions

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha test *

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram

Despre mine

Salut! Eu sunt Iulia - iubitoare de animale, familista, pasionata de fotografie si de mancare buna, mare amatoare de calatorii. 😊 Te invit alaturi mine, intr-o aventura culinara delicioasa, cu preparate elegante si savuroase, de care sa ne bucuram impreuna cu familia si prietenii 😊 Citeste mai mult…

Ma gasesti si pe Facebook

Facebook Pagelike Widget

Cauta un deliciu

Adaugate recent

 

Tort de Craciun cu mirodenii, turta dulce si caramel

 

Cina in familie cu fondue

 

Cartofi gratinati. Din intamplare

 

Placinta cu branza sarata. Pentru el

Preferatele voastre

 
 
 
 
 
 

Footer

contact:

iulia.enache@deliciisizambete.ro

2016-2018 Deliciisizambete. Toate drepturile rezervate.