Cum biscuiteii mei pentru Craciun s-au bucurat de un mare succes printre pofticiosii familiei, mi-am zis sa incerc o noua reteta, dar de data aceasta cu ciocolata 😛 Am folosit reteta de baza pentru biscuiti, la care am mai adaugat cate una alta, dupa pofta si inspiratie. Rezultatul a fost grozav: invelis crocant la exterior si mijloc mooaaaleee de ciocolata 🙂 Minunati! Au disparut numaidecat 😀
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit ( pentru 32 bucati ):
- unt cu continut 80% grasime = 150g ( la temperatura camerei )
- faina = 270g
- zahar brut = 140g
- oua = 1 intreg + 1 galbenus
- cacao = 35g ( aprox. 4 lingurite cu varf )
- sana = 2 linguri
- praf de copt bio = 1 lingurita ( rasa )
- esenta de migdale ( o poti elimina, daca nu iti place sau o poti inlocui cu vanilie )
- un praf de sare neiodata
- ciocolata neagra = 32 patratele ( de buna calitate )
Cum am procedat:
Am mixat foarte bine untul si zaharul, am adaugat ouale, pe rand, am mixat din nou, apoi sana, esenta de migdale, avand grija sa amestec bine dupa fiecare adaugire, faina, amestecata cu pudra de cacao, praful de copt si sarea. Am omogenizat compozitia, am rasturnat-o pe blatul de lucru infainat si am framantat putin, vreo 2-3 minute, cat sa obtin un aluat moale dar nelipicios.
Am impartit aluatul in 2 bucati, una mai mare ( 2/3) iar cealalta mai mica ( 1/3) . Le-am infasurat in folie de plastic si le-am pus in frigider pentru 1 ora.
Am scos intai bucata mai mica ( 1/3) si am intins o foaie de o grosime de aproximativ 1/2 de cm sau putin mai mica ( avand blatul de lucru pudrat cu faina, da? 🙂 , pentru ca altfel riscam sa se lipeasca si trebuie sa o luam de la inceput ). Cu ajutorul unui pahar cu gura relativ mica, am format 32 de discuri de aluat ( da, stiu!! trebuie neaparat sa imi cumpar un cutter, dar am scapat din vedere 😀 ) Aluatul care iti ramane de la formarea discurilor, refoloseste-l, nu il arunca! Aduna-l intr-o bila, intinde-l si continua sa formezi bisuiti, altfel iti vor iesi mai putine bucati 🙂 .
Am asezat discurile obtinute, pe o tava tapetata cu hartie de copt si am pus in centrul fiecaruia cate un patratel de ciocolata.
Am scos si cea de-a doua bucata de aluat si am intins o foaie mai mare, cu grosimea de sub 1cm. Am format 32 de discuri dar folosind un pahar cu gura putin mai mare decat primul.
Am asezat discurile mari deasupra celor mici, ca intr-un sandwich si am presat usor marginile, aducandu-le din exterior spre interior. Este foarte important sa sigilezi bine marginile, pentru ca odata bagate in cuptor, ciocolata se va topi si va curge iar biscuitul va ramane gol 😀 Deci, preseaza bine marginile, ne dorim ca ciocolata sa ramana in interior 🙂 .
Am bagat tava in cuptorul preincalzit la 190g pentru 15-16 minute ( timpul variaza, in functie de cuptor ). Biscuitii sunt gata atunci cand capata o culoare mata si incep sa crape putin la suprafata ( crapaturi fine, nu astepta sa vezi „cratere” 😀 ) .
Dupa ce au fost gata, i-am lasat sa ajunga la temperatura camerei dupa care … i-am mancat, bineinteles :)))) doar de asta i-am facut 😛
Nu, nu i-am mancat eu pe toti ha ha ha, cu toate ca nu ar fi fost exclus :D; i-am impartit cu restul pofticiosilor din casa 🙂
Cam asta a fost reteta mea de biscuiti de ciocolata. Simplu, nu?
Util:
- mijlocul ramane moale doar in prima zi, dupa care se intareste putin, dar sunt la fel de deliciosi si asa 🙂
- buni de consum: 2-3 zile ( sigur si mai mult, dar la noi nu au rezistat, i-am terminat repede :)))
- am pastrat biscuitii la temperatura camerei, in recipiente din plastic, inchise
Sa aveti spor la bucatarit si pofta mare de biscuiti cu ciocolata! 🙂
Lasă un răspuns