• Meniu de navigare principal
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Delicii si Zambete

Ingrediente simple. Retete delicioase

  • Acasa
  • Dulciuri
  • Bucate fel de fel
    • fan branza
    • Vegetariene
      • Dulci
      • Sarate
    • Cu carne
    • Fara carne
    • Peste, fructe de mare
    • Pizza, paste, aluaturi
    • Supe, ciorbe
    • Bunatati pt. micul dejun
  • Tin la silueta
    • Fara gluten
    • Cine usoare din timpul saptamanii
    • deserturi care nu ingrasa :)
  • Cum se face
  • Masa la pachet
  • Cocktails&drinks
    • cu alcool
    • fara alcool

Aluat foietaj rapid

17 aprilie 2018 by iulia Lasa un comentariu

Aluat foietaj rapid, gata in mai putin de 15 minute, fara impachetare, fara batai de cap 😛 – o veste buna, nu?  🙂

Reteta asta este minunata atunci cand nu ai prea mult timp de petrecut in bucatarie dar iti doresti totusi sa te bucuri de un foietaj fraged, facut in casa, cu ingrediente alese de tine.

Timpul este pretios pentru toti iar etapele prepararii unui aluat foietaj in casa nu sunt tocmai rapide, sa recunoastem. Acesta este si principalul motiv pentru care multi dintre noi folosesc de cele mai multe ori aluaturile din comert. Dar iata ca exista o metoda prin care putem obtine un aluat fraged minunat acasa, fara sa pierdem timp si fara sa ne stresam prea mult, aproape deloc, as zice 😛

E adevarat ca nu vor rezulta chiar atat de multe straturi ca si in cazul celui realizat prin impachetare, dar este un compromis pe care eu zic ca merita sa-l facem, daca ne gandim la toate bazaconiile folosite in produsele din comert, nu? 🙂

Atunci cand am mai mult timp liber, recunosc ca imi place sa urmez reteta clasica de aluat foietaj, pe care o las  aici in caz ca vrei sa o incerci , dar asta este dorinta mea 🙂  , pentru toti cei care nu dispun de timp liber, reteta de astazi este perfecta!! 🙂

Cu drag si cu un zambet,

Iulia

Ce am folosit:

  • unt cu continut de peste 80% grasime = 210g ( congelat )
  • faina = 350g
  • apa foarte rece = 12 linguri ( apa, pastrata la frigider peste noapte )
  • zeama de lamaie = 1 lingura
  • un praf de sare neiodata

Cum am procedat:

Intr-un vas incapator am amestecat faina si sarea. Folosind o razatoare cu gauri mai mari, am razuit untul congelat , peste amestecul de faina si sare. Foloseste o manusa de bucatarie sau un prosop ca sa tii untul, te protejeaza atunci cand dai pe razatoare si pastreaza untul rece.

Untul trebuie pastrat in congelator peste noapte, este foarte important sa respectam acest pas daca vrem sa obtinem rezultatele dorite 🙂 .

Dupa ce am terminat de razuit tot untul, l-am amestecat cu faina folosind un cutit, dupa care am adaugat treptat apa rece si zeama de lamaie, folosind acelasi cutit pentru a le incorpora. Nu pune toata apa de la inceput, poate nu va fi nevoie de toata cantitatea, foloseste doar atat cat este nevoie sa se incorporeze aluatul.

Dupa ce am terminat de adaugat apa, mi-am folosit mainile pentru a forma aluatul, nu am framantat, doar am adunat si presat putin cu mainile pentru a-l aduce impreuna. L-am format intr-o bila, l-am aplatizat putin, l-am impachetat in folie de plastic si l-am pus in frigider peste noapte. Am terminat! 🙂  Ce ti-am spus? A durat mai mult de 15 minute? 😛

Aluatul astfel facut, poate fi folosit a doua zi pentru placinte, pateuri, tarte sau orice alte bunatati ai pofta sa faci din el sau pastrat in congelator pentru a fi folosit ulterior, la o alta data panificata de tine 🙂

Util:

  • atat ingredientele cat si ustensilele folosite trebuie sa fie reci, de aceea te sfatuiesc sa pastrezi la frigider inclusiv vasul in care vei face aluatul, cutitul cat si faina 🙂

Pupici!

Print Friendly, PDF & Email

Categorii:Bucate fel de fel, Cum se face, Pizza, paste, aluaturi Tag-uri:aluat fara impachetare, aluat foietaj de casa, aluat foietaj rapid

Previous Post: « Oua de Pasti vopsite natural
Next Post: Vita teriyaki cu broccoli si orez basmati »

Reader Interactions

Din aceeasi categorie:

 

Sos de caramel vegan

 

Parmezan vegan

 

Aluat de pizza

 

Oua de Pasti vopsite natural

 

Lapte condensat - facut in casa

 

Aquafaba- inlocuitor natural pentru ou

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Captcha test *

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram

Despre mine

Salut! Eu sunt Iulia - iubitoare de animale, familista, pasionata de fotografie si de mancare buna, mare amatoare de calatorii. 😊 Te invit alaturi mine, intr-o aventura culinara delicioasa, cu preparate elegante si savuroase, de care sa ne bucuram impreuna cu familia si prietenii 😊 Citeste mai mult…

Ma gasesti si pe Facebook

Facebook Pagelike Widget

Cauta un deliciu

Adaugate recent

 

Tort de Craciun cu mirodenii, turta dulce si caramel

 

Cina in familie cu fondue

 

Cartofi gratinati. Din intamplare

 

Placinta cu branza sarata. Pentru el

Preferatele voastre

 
 
 
 
 
 

Footer

contact:

iulia.enache@deliciisizambete.ro

2016-2018 Deliciisizambete. Toate drepturile rezervate.