In familia mea se consuma pizza destul de des, bine..asta de cand am gasit reteta perfecta pentru gustul nostru; prima incercare a fost un dezastru, uleioasa, tare si neplacuta ochiului :D.
Dupa incercari, teste si alte incercari 😛 , iata in sfarsit reteta pentru un aluat de pizza reusit! Iti garantez ca nu vei mai merge sa mananci pizza in alta parte 🙂
Cu drag si cu un zambet,
Iulia
Ce am folosit :
- 280ml apa calduta
- 2 linguri ulei masline
- 2 lingurite sare (rase)
- 500g faina
- 4 g drojdie uscata
Cum am procedat:
Eu am folosit masina de facut paine pentru framantare si dospire pentru a castiga timp, insa se face foarte usor si manual. Se pune intr-un bol incapator, mai intai apa, uleiul de masline si sarea. Se adauga apoi faina (toata odata)si drojdia uscata si se framanta pana se obtine un aluat omogen si nelipicios, ca pentru paine. Se acopera cu folie de plastic si se lasa la crescut, intr-un loc calduros, ferit de curentii de aer rece, pana isi dubleaza volumul. Dupa ce aluatul a crescut frumos, este gata pentru a fi transformat intr-o delicioasa si pufoasaaa pizza! Sau crocanta, daca preferi asa, trebuie doar sa intinzi blatul mai subtire si Pac – pizza crocanta 🙂
Din cantitatile de mai sus am pregatit 2 pizze mari si gustoase.
Succes si poftaaaaa cat iti e inima! 🙂
Lasă un răspuns